MIT R&D-samenwerking speciaal voor Artificial Intelligence

MIT R&D-samenwerking AI

Maak gebruik van deze extra openstelling

Naast de bestaande MIT R&D-samenwerking subsidieregeling, die eind dit jaar weer open gaat, verwachten we eind februari een landelijke openstelling voor de MIT R&D-samenwerking specifiek voor Artificial Intelligence (AI) projecten. AI (Artificial Intelligence) verwijst naar systemen die intelligent gedrag vertonen door hun omgeving te analyseren en, met een zekere mate van zelfstandigheid, actie te ondernemen om specifieke doelen te bereiken. Aldus de definitie van de Europese Commissie die gehanteerd wordt.

 

Voor wie is deze extra AI subsidie openstelling?

De subsidie wordt geopend om mkb-ondernemers te ondersteunen bij de ontwikkeling en toepassing van Artificial Intelligence.

 

Welke AI-projecten komen in aanmerking?

Bent u bezig met een R&D-samenwerkingsproject wat bijdraagt aan de generieke ontwikkeling van AI? En voldoet u aan onderstaande punten? Dan komt u vrijwel zeker in aanmerking voor de extra subsidie.

  1. De inzet van Machine Learning (machinaal leren), waaronder Supervised Learning (gesuperviseerd leren), Unsupervised Learning (ongesuperviseerd leren) en Reinforcement Learning (bekrachtigingsleren);
  2. Een aantoonbaar nieuwe oplossing voor één of meerdere toepassingsgebieden van de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC): Energie en Duurzaamheid; Gezondheid en Zorg; Vrede, Recht en Veiligheid; Landbouw en Voeding; Cultuur en Media; Financiële Dienstverlening; Gebouwde Omgeving; Haven en Maritiem; Mobiliteit; Transport en Logistiek; Onderwijs; Publieke Diensten; en de Technische Industrie;
  3. Een aanpak die oog heeft voor betrouwbare en mensgerichte AI. Betrokkenen bij de AI-toepassing (bijvoorbeeld burgers en/of werknemers) worden zoveel mogelijk betrokken in het maken van keuzes over de ontwikkeling en het gebruik.

 

Wat is de subsidiebijdrage voor MIT R&D AI?

Voor de nu aangekondigde extra openstelling is het subsidiepercentage nog niet vastgesteld. Ter indicatie; in 2021 gold voor MIT R&D-samenwerkingsprojecten een subsidiepercentage van 35% bij een maximaal subsidiebedrag van € 200.000 (klein project) of € 350.000 (groot project).

 

Wat is de indieningstermijn?

De verwachte openstelling is vanaf eind februari tot en met eind maart 2022. Hierover berichten wij zodra de datum definitief is.

 

MIT R&D-samenwerking voor Artificial Intelligence (AI) projecten indienen met Leap?

Laat onze specialisten met u meekijken of u in aanmerking komt voor deze subsidie.

Thomas Boerrigter

MEER WETEN?

We helpen u graag verder,

neem contact op met:

THOMAS BOERRIGTER

Managing Consultant

Mail t.boerrigter@leap.nlBel 024-711 33 49

Meer weten?