Stilzitten tijdens de zomer? Niet op subsidiegebied!

Nu de eerste echte zomerse dagen een feit zijn, staat de grote vakantie voor de deur. Waar de ochtendspits afneemt en kantoren een stuk rustiger worden, blijven we bij Leap juist hard doorwerken. Want ook in de -en juist deze- zomer ligt er veel subsidiepotentieel klaar. Ook voor uw onderneming. Ontdek snel welke subsidie u niet mag missen deze zomer!

Mis deze subsidiekansen niet

De zomer geldt voor veel branches steevast als het moment om even bij te komen van al het harde werken. Men neemt veel vakantie op, de komkommertijd treedt in en het zwaartepunt ligt daarmee even achter ons, toch? Voor veel branches geldt dit zeker, maar op subsidiegebied is dit eigenlijk juist het moment om nog door te pakken. Er naderen namelijk meerdere deadlines voor het aanvragen van subsidies waarmee uw innovatie vooruit geholpen wordt. We nemen u graag mee en leggen stap voor stap uit welke subsidies tijdens deze zomer aandacht verdienen.

De MDIEU sluit bijna definitief

Tijdens de komende zomermaanden kun je voor de allerlaatste keer een aanvraag indienen voor  de MDIEU-regeling. Eind november sluit de MDIEU namelijk definitief haar deuren en stopt deze subsidie. Maar waarvoor dient deze subsidie ook alweer precies? Zoveel mogelijk mensen die in goede gezondheid al werkend hun pensioen kunnen bereiken: de vanzelfsprekende wens van iedere werkgever.

De Nederlandse overheid helpt hier een handje bij met de MDIEU-regeling. Deze is geïntroduceerd om te investeren in duurzame inzetbaarheid. Er is ruim €7,5 miljoen budget voor aanvragen vanaf €140.000 waarbij 50% van de kosten worden gedekt. Met een looptijd tot 31 december 2025: dus mis deze kans zeker niet deze zomer. Op tijd zijn voor de definitieve sluiting in november? Neem dan voor september contact met onze experts op zodat zij nog genoeg tijd hebben voor uw MDIEU-aanvraag!

Ook oude bekenden niet vergeten

Daarnaast loont het ook zeker om twee oude bekende subsidies niet te vergeten tijdens het zomerreces. Sinds begin juni is het namelijk mogelijk om de MIT R&D subsidie aan te vragen. Op dinsdag 17 september sluit dit weer: inderdaad, het is enkel mogelijk om tijdens deze zomer tijdig een aanvraag in te dienen. De subsidie voor mkb innovatiestimulering Regio en Topsectoren MIT – R&D-samenwerkingsprojecten ondersteunt mkb’ers die in samenwerking een innovatief product, proces of dienst ontwikkelen. Mis dit niet, want de toegekende MIT R&D subsidie is minimaal tussen € 200.000 en maximaal € 350.000 voor elk innovatieproject, met een bereik van € 25.000 tot € 175.000 voor elke betrokken partij.

Wees SLIM

Als laatste verdient de SLIM-regeling komende zomer zeker alle aandacht. Een van de belangrijkste subsidies waarmee wij zeer veel ervaring hebben. Wilt u meer inzetten op scholing en een leven lang ontwikkelen in uw organisatie? Met de SLIM-regeling (Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen) kunt u subsidie krijgen voor allerlei projecten op het gebied van scholing en ontwikkeling. De SLIM-regeling is bedoeld voor het gehele mkb en de maximale subsidiehoogte voor individuele subsidieaanvragers is € 25.000,-. Het kleinbedrijf kan 80% subsidie ontvangen, het overige mkb 60%. Om voor het maximale subsidiebedrag van de SLIM-regeling in aanmerking te komen, moeten de totale kosten van een project € 31.250,- (kleinbedrijf) of € 41.667,- (overig) bedragen.

De belangrijke data om te onthouden voor deze regeling zijn:

  • Individuele projecten voor het mkb kunnen worden ingediend van 1 tot en met 30 maart 2024 en van 2 tot en met 30 september 2024.
  • Individuele projecten voor het grootbedrijf en samenwerkingsprojecten kunnen worden ingediend van 3 juni tot en met 31 juli 2024.

Leap helpt graag!

Geniet zeker van de komende rustige, warme en fijne zomer. Maar vergeet absoluut niet om na te denken over potentiële subsidies en de aanvragen hiervan. Leap helpt hier uiteraard maar al te graag bij. Niet zeker of u in aanmerking komt? Doe de Financieringscheck en kom vrijblijvend in contact met onze subsidie-experts. Zit er een aantrekkelijke subsidie tussen, wacht dan zeker niet te lang. Hoe sneller we aan de slag kunnen, hoe groter de slagingskans is.

Bekijk hier ons magazine en lees ook over de andere sterren van Leap:

Into the future

Meer weten?