Provink B.V.

“Wij waren druk met wat aanvankelijk een soort van hobbyproject was. Maar tegelijk ook een project dat steeds serieuzere vormen begon aan te nemen. Om de simpele reden dat wij er in geloofden, in – want daar hebben we het over – energiewinning uit kleinschalige waterkrachtcentrales.

“Mede door de goede chemie en de discussies met Leap heeft ons ‘hobby’project zich kunnen ontwikkelen tot een concreet kansrijk project”

– Henk van Dongen, DGA bij Provink

Hoe we in het kader daarvan in contact zijn gekomen met Leap? Via Koninklijke Metaalunie. Leap zou ons wellicht kunnen assisteren bij het succesvol schrijven van een subsidieaanvraag voor ons project. En inderdaad, dat konden ze. Prima zelfs. Maar ze konden nog meer. Zo heeft Leap ons geholpen bij het bouwen van een mooie business case en het in de markt zetten van onze innovatie.

Met effect, want amper drie maanden na het eerste contact met Leap was onze eerste proefinstallatie een feit: een stuw van Waterschap Aa en Maas. Daar konden we in de praktijk laten zien hoe je stroom opwekt met onze kleinschalige waterkrachtcentrale. Stroom die je als waterschap dan weer kunt gebruiken als energie voor je waterzuiveringsinstallatie of terug kunt leveren aan het net.

Het balletje, ons balletje gaat nu dus rollen. En al hadden we het project – een beetje eigenwijs als we zijn – op eigen houtje ook wel in de markt gezet, dankzij de kennis en ervaring van Leap heeft het wel een overduidelijke ‘boost’ gekregen. En staat het met meer potentie in de markt.

De samenwerking met Leap smaakt inmiddels duidelijk naar meer. Want naast de subsidie om ons project van de grond te krijgen, wordt nu onderzocht welke subsidieregelingen van toepassing kunnen zijn op de productiefase.”

Over Provink

Provink is specialist op het gebied van onderhoudsmanagement, stilstandsmanagement en productielijnoptimalisatie. Met als missie: optimale installatiebeschikbaarheid. Daarbij wordt onderhoud benaderd als een product dat de prestaties van (zowel WTB- als E-) installaties zowel kwalitatief als financieel beïnvloedt.

Binnen Provink is, speciaal voor het energiewinningsproject, is ook Provink Energy actief.

Tim van Breda

Net als Provink met ons samenwerken? Neem contact op:

Tim van Breda
Consultant

Mail t.vanbreda@leap.nl