Team ICT & Digitale Innovatie

Wij zijn een stel ‘nerds’, een apart clubje. binnen Leap. Wij, het Team ICT & Digitale Innovatie – zeg maar TIDI – maken flauwe grappen, die anderen niet snappen. We praten over nieuwe technologie en (klant)opdrachten die net nét wat anders zijn.

En we groeien. Snel zelfs! Want ICT wordt meer en meer de ruggengraat van ons bedrijfsleven. Met als gevolg dat wij steeds meer en meer IT klanten voorzien van subsidies. Waarbij het tegenwoordig over veel meer gaat dan alleen de WBSO.

Veel en razendsnel informatie ontsluiten

Constant zijn we bezig om onze dienstverlening te verbeteren. Steeds scherper, steeds helderder brengen we klantbehoeftes in kaart. Gaat het ‘slechts’ om een fiscale optimalisatie? Om individuele funding of juist funding van samenwerking? Dan wel om matchmaking? Of juist compliance? Geen klant, geen klantbehoefte, geen subsidievraagstuk is hetzelfde!

Alles voor een zo hoog mogelijke succesratio

Je leest het overal: stringentere wetgeving zorgt voor meer en meer afgekeurde aanvragen. Wij zitten daar natuurlijk bovenop. Geven niet op! Jaarlijks zitten wij bij RVO voor evaluaties. Wij ontwikkelen eigen interviewinstructies, ICT frames en formats voor antwoordbrieven. Alles doen wij om onze succesratio – en daarmee dus ook die van onze klanten – zo hoog mogelijk te houden. En als het ook maar even kan verder te verhogen!.

Ook zo belangrijk: compliance. Een aanvraag opstellen en indienen is één, maar geen klant zit te wachten op boetes of terugbetalen. Hoe we dat faciliteren? Nou… Bijvoorbeeld door ons eigen WBSO portal te ontwikkelen.

Belangrijk aspect van samenwerking: kennis delen

Nog zo’n voor ons belangrijk aspect van goede samenwerking: kennis delen! Precies daarom organiseren voor onze klanten ronde tafel sessies en online workshops. Daarbij verzorgen wij intern zogeheten TIDIcademies. In het kader daarvan evalueren wij zowel goed- als afgekeurde aanvragen. En wij presenteren de bijgewoonde kennissessies of evaluaties met subsidieverstrekkende instanties.

Rendement op innovatie optimaliseren

Uw rendement op innovatie verhogen, om niet te zeggen optimaliseren en mede daardoor omzetgroei faciliteren. Daar is het ons allemaal om te doen. Daarvoor hebben we dan ook een speciale unit Business Innovation. Daarvoor zijn wij voortdurend onze kennis en expertise aan het updaten. Door het volgen van alle denkbare IT opleidingen (van Big Data Specialist tot  programmeercursussen).

Dat alles maakt ons tot ware IT experts. Schakel ons in en gegarandeerd dat alle voor u relevante subsidies in kaart worden gebracht, worden besproken én (als het ook maar even haalbaar is) worden aangevraagd. Succesvol worden aangevraagd!

Diversiteit aan specialisten

Van spin-off tot en met multinational en gevestigd door heel Nederland, zo divers zijn onze klanten. Zo divers is dan ook de samenstelling van ons TIDI-team. Niet in de laatste plaats omdat wij juist vanuit onze diversiteit, lees veelzijdigheid de succesratio van onze aanvraagtrajecten – van WBSO tot H2020 – aanzienlijk weten te verhogen.

Onze specialisten

Tim van Breda (Business IT & Management)

Simon Zomerdijk (Software Engineering & Development)

Thomas Boerrigter (Big Data Specialist)

Simon Zomerdijk

Managing Consultant

Thomas Boerrigter

Senior Consultant

Tim van Breda

Consultant

Simon Zomerdijk, aangenaam!

s.zomerdijk@leap.nl

06-19943467

LinkedIn

Opleiding: Bachelor Technische Bedrijfskunde | Universiteit Twente

ECIU Joint double degree Master Innovation & Entrepreneurship | Aalborg University, Universiteit Twente; Software Engineering & Development | NCOI

Locatie: Delft

“In mijn dubbelrol van Managing Consultant op de vestiging Delft en van lid van het TIDI combineer ik het beste van twee adviespraktijken: de full-service dienstverlening van Leap én de sectorspecifieke TIDI kennis. Zeker in combinatie met mijn ervaring met regelingen als Eurostars, SME-Instrument, H2020, MIT, ZonMW en natuurlijk de WBSO, is dat dé ideale formule om klanten bij hun financieringsvraagstukken optimaal te begeleiden. 

Al bij de start van mijn loopbaan als subsidieadviseur waren twee dingen mij overduidelijk: a) dat softwareontwikkeling abstract kan overkomen en b) dat het moeilijk is om partijen die hier niet dagelijks mee van doen hebben te overtuigen van de innovatieviteit hierin. Dus wat deed ik, heel bewust? Mij juist daarin specialiseren! Mede dankzij de opleiding Software Engineering & Development en jarenlange ervaring heb ik leren begrijpen wat er in deze bedrijfstak speelt. Van daaruit ben ik steeds verder de diepte, steeds meer de inhoud ingegaan. Nog iedere dag probeer ik mij steeds verder te pushen in het vinden van financieringsmogelijkheden voor softwareontwikkeling. Uiteraard veelal met de WBSO als vertrekpunt, maar als de klant ook maar even aangeeft net dat stapje verder te willen, dan ga ik natuurlijk ook verder. En verder!”

Thomas Boerrigter, aangenaam!

t.boerrigter@leap.nl

06-19427776

LinkedIn

Opleiding: Bachelor Commerciële Economie | Saxion University of Applied Sciences

Master Business Administration | University of Twente

Big Data Specialist | Leidse Onderwijsinstelling

Locatie: Enschede

“Als Senior Consultant en Teamlead binnen het TIDI adviseer ik softwarebedrijven bij het vinden en gebruiken van de juiste projectfinanciering. Ik beschik daarvoor over meer dan voldoende ervaring met regelingen als OP-Oost, MIT, SBIR, IPC, H2020, SIDN, ZonMW en natuurlijk de WBSO. Over ervaring gesproken… Ik heb inmiddels al meer dan 1000 subsidieaanvragen voor tientallen organisaties op mijn naam staan…

In 2009 ben ik gestart als subsidieconsultant. Vanaf 2013 ligt de focus écht op het ondersteunen van ICT organisaties. Dit type partijen spreekt mij intrinsiek het meest aan. Vooral de embedded software, waar geïnnoveerd wordt in actuele gebieden zoals Conditioned Based Maintenance, Digital Twin, ROS Industrial of Mixed Reality spreekt mij enorm aan. Groot voordeel is dat dergelijke innovaties – zeker binnen sectoren zoals Agro & Food, High Tech, Life Sciences & Health – vaak een grote impact hebben waardoor mijn kennis en ervaring inzake innovatiefinanciering altijd een meerwaarde is. Ik kan klanten écht helpen sneller te innoveren. En daar doe je het uiteindelijk voor!”

Tim van Breda, aangenaam!

t.vanbreda@leap.nl

06-83945911

LinkedIn

Opleiding: Bachelor Bedrijfskundige Informatica | Avans Hogeschool Breda

Locatie: Nijmegen

‘’Vanuit mijn informatica opleiding en werkervaring als Project Manager en Requirements Engineer bij een internationaal software development bureau ben ik bekend met de werkzaamheden en uitdagingen die ICT organisaties tegenkomen. Met deze kennis kan ik  vanuit mijn rol als Consultant binnen het TIDI inhoudelijk meepraten met ICT organisaties en ze optimaal adviseren en begeleiden bij de financiering van onder andere de Research & Development werkzaamheden. Ik beschik daarvoor over meer dan genoeg ervaring met  regelingen als Eurostars, SBIR, OP-Oost, OP-Zuid, MIT en natuurlijk de WBSO.

Al van jongs af aan ben ik gefascineerd door alles wat met techniek te maken heeft en ik ben als het ware opgegroeid met de opkomst van computers en internet . Mijn uiteindelijke studiekeuze was dan ook niet al te moeilijk: het moest iets zijn met ICT.
Na enige ervaring te hebben opgedaan bij ICT organisaties ben ik de wereld van subsidies ingerold. Vanuit mijn achtergrond en affiniteit met ICT kan ik inhoudelijk met R&D-managers en developers praten over de projecten waar zij mee bezig zijn en ze ondersteunen door precies die financieringsmogelijkheden te vinden die aansluiten bij de (strategische) doelen van hun organisatie. Niets fantastischer dan innovaties vanaf het begin mee te maken en deze uiteindelijk op de markt te zien verschijnen.”