Type
Bijdrage
Bedrag
Type
subsidie
Regionaal

Subsidiekans ontdekken?

Wilt u weten hoe Leap u met deze subsidiekans kan helpen?

Of bel ons direct: 024 711 33 49

BIK-regeling

De BIK-regeling wordt met terugwerkende kracht tot 1 januari 2021 ingetrokken. 

Lees er alles over in ons nieuwsbericht.

Wilt u investeren in nieuwe bedrijfsmiddelen zoals machines, computersystemen of bedrijfswagens? Via de nieuwe Baangerelateerde Investeringskorting, kortweg BIK-regeling, kunt u nu bedrijfsmiddelen aanschaffen met extra investeringsvoordeel. De BIK-subsidie is stapelbaar met andere fiscale stimuleringsregelingen, zoals de EIA en MIA. Meer weten over de BIK-regeling? Lees dan hieronder verder.   

DOEL VAN DE BIK-REGELING

Via de Baangerelateerde Investeringkorting kan financieel voordeel worden verkregen op investeringen in nieuwe bedrijfsmiddelen waarvoor op of na 1 oktober 2020 een verplichting is aangegaan. Hiermee kan een korting (afdrachtvermindering) op de loonheffingen worden verkregen. Hierdoor komt de BIK-subsidie ten goede aan bedrijven met personeel, zonder dat deze per se winst maken. De BIK-regeling is bedoeld als tijdelijke regeling om bedrijven te stimuleren ook in crisistijden te blijven investeren. Vrijwel alle investeringen in nieuwe bedrijfsmiddelen komen in aanmerking. Vaak is dit ook stapelbaar met andere subsidiemogelijkheden, zoals de EIA en MIA/VAMIL. Hierdoor worden nieuwe investeringen nog aantrekkelijker!  

WIE KAN VAN DE BIK-REGELING GEBRUIKMAKEN?

Alle bedrijven, zowel mkb als grootbedrijf, die investeren in nieuwe bedrijfsmiddelen, kunnen gebruikmaken van de BIK-regeling. Wel moet er personeel op de loonlijst staan, omdat het voordeel een korting op de af te dragen loonheffingen betreft. Deze systematiek is vergelijkbaar met de WBSO-regeling. Indien verschillende inhoudingsplichtigen deel uitmaken van een fiscale eenheid, kan slechts door één inhoudingsplichtige binnen de fiscale eenheid een aanvraag worden ingediend. Met de BIK-regeling kan 3,9% van de investeringen in nieuwe bedrijfsmiddelen in mindering worden gebracht op de af te dragen loonheffingen. Voor het deel van het investeringsbedrag boven € 5 miljoen per kalenderjaar bedraagt het voordeel 1,8%. Per BIK-aanvraag moet het investeringstotaal ten minste € 20.000,- bedragen. De BIK-subsidie aanvragen kan vermoedelijk vanaf 1 september 2021. Juist daarom is het van belang om nu alvast goed alle investeringen en bijbehorende betalingen vast te leggen.  

VOORWAARDEN BIK-REGELING OP EEN RIJ:

  • De investeringsverplichting is op of na 1 oktober 2020 aangegaan.
  • De investering betreft nieuwe bedrijfsmiddelen waarbij een ondergrens van € 1.500 per bedrijfsmiddel en € 20.000 per aanvraag geldt. 
  • De investering moet tussen 1 januari 2021 en 31 december 2022 volledig zijn betaald.
  • De investering is binnen 6 maanden na de volledige betaling in gebruik zijn genomen.

 

BIK-SUBSIDIE AANVRAGEN MET LEAP 

Staat uw bedrijf voor grote investeringen in bedrijfsmiddelen en wilt u daarbij gebruikmaken van de BIK-subsidie? Laat Leap u helpen. Wij kunnen de haalbaarheid van uw BIK-project toetsen en een kansrijke subsidie aanvragen en schrijven. Wij gaan voor een optimale investeringskorting! Benieuwd wat wij nog meer voor u kunnen doen? 

BIK-subsidie: Veel gestelde vragen

Wat is de BIK-subsidie?

De BIK-regeling is bedoeld als tijdelijke regeling om bedrijven te stimuleren ook in crisistijden te blijven investeren.

Waar staat BIK voor?

Baangerelateerde Investeringkorting

MEER WETEN?

We helpen u graag verder,
neem contact op met:

 

Huub Hendriks

Senior Consultant

h.hendriks@leap.nlBel ons

OVER LEAP 

Wij zijn Leap. The Innovation Agency. Wij zijn een gespecialiseerd adviesbureau op het gebied van subsidies, financiering en innovatie voor technologiebedrijven in Nederland. Met onze branchespecifieke en strategische aanpak behalen wij voor u het maximale rendement uit innovatiefinanciering en subsidies om zo de innovatiekracht van uw organisatie zo optimaal mogelijk te maken.

Met grote passie voor innovatie en technologie werken wij met een team van gedreven consultants om relevante subsidiemogelijkheden in beeld te brengen en te benutten op regionaal, nationaal en Europees niveau. Onze consultants spreken de taal van de organisatie en hebben kennis van het subsidielandschap en bijbehorende wet- en regelgeving. Aan de hand van strategisch onderzoek en een subsidie roadmap verzorgen wij kwalitatieve aanvragen van A tot Z die resulteren in een hoge slagingskans en toegekende subsidies. Uiteraard zorgen wij voor een goede borging van deadlines en administratieve vereisten. Met een aantoonbaar (Internationaal) trackrecord helpen wij ook graag uw organisatie bij het verzilveren van het maximaal subsidiepotentieel.

Naast de BIK-regeling, kunnen wij u ook helpen met advies en aanvraag van de MIT-subsidie, SLIM-subsidie en meer!