Leap vraagt uw duurzaamheidssubsidies aan | MIA en meer

Bent u op zoek naar duurzaamheidssubsidies om de volgende “groene” stap te zetten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij helpen te beoordelen welke duurzaamheidssubsidies relevant zijn voor uw bedrijf en hoe u deze succesvol kunt aanvragen voor uw verduurzamingsplannen. Leap helpt bij duurzaamheidssubsidies!

 

Ook zakelijk duurzamer

Duurzaamheid en zakelijke verduurzaming zijn hot. Niet alleen thuis, maar ook zeker op zakelijk vlak speelt verduurzaming een steeds grotere rol. Om die zakelijke verduurzaming echter te financieren, zijn vaak grote bedragen gemoeid. Dat weten we bij Leap als geen ander, want wij hielpen al duizenden bedrijven met het verkrijgen van de juiste duurzaamheidssubsidies. Op zoek naar de geschikte partner om voor u geschikte duurzaamheidssubsidies aan te vragen? Zoek niet verder.

Op welke manieren u kunt verduurzamen?

Vanuit intrinsieke motivatie, vanwege strenge(re) internationale doelstellingen of onder maatschappelijk druk bezig met verduurzaming? Het kan zijn dat het verduurzamen van uw bedrijf nog wat ver van uw bed klinkt. Of heeft u er de schouders juist al flink onder gezet? Een bedrijf verduurzamen kan op veel manieren. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Verduurzaming van het bedrijfspand: u kunt uw bedrijfspand op veel manieren duurzamer maken. Denk aan grondig isoleren of het plaatsen van zonnepanelen. 
  • Duurzame machines: zodra u veel met machines werkt, kan het veel energie besparen om voor nieuwere, groenere en daarmee energiebesparende machines te kiezen. 
  • Duurzame materialen: veel in de weer met verschillende materialen? Ook hier zijn duurzame stappen in te zetten.

Mooie plannen, maar hier hangt vanzelfsprekend een prijskaartje aan. De duurzaamheidssubsidies die wij op een rijtje hebben gezet, kunnen hier gelukkig aan bijdragen. 

Deze subsidies zouden kunnen helpen

Om te verduurzamen als bedrijf zijn er veel verschillende subsidies, zoals de SDE++ en de LIFE-subsidie. Enkele zeer populaire duurzaamheidssubsidies? Dat zijn zeker de MIA en EIA:

  • MIA/VAMIL: zowel de MIA-subsidie als de Vamil-subsidie zijn fiscale regelingen waarmee de overheid ondernemingen ondersteunt in juist het doen van investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. De MIA en de Vamil zijn twee aparte regelingen die regelmatig met elkaar worden gecombineerd met als doel het stimuleren van milieuvriendelijke investeringen.
  • EIA: deze subsidie, ook wel Energie Investeringsaftrek, is dé fiscale regeling waarmee de overheid bedrijven ondersteunt die inzetten op energiebesparing. Gebruik de investeringsaftrek bijvoorbeeld voor de aanleg van zonnepanelen of voor het omschakelen naar ledverlichting. De EIA is een krachtenbundeling van overheid en het bedrijfsleven in een gezamenlijke strijd voor energiebesparing en verduurzaming.

Het succes van Leap

DE ERVARING VAN LEAP BIJ DUURZAAMHEIDSSUBSIDIES

Nu heeft u alles kunnen lezen over onze duurzaamheidssubsidie, maar graag laten wij u ook graag onze succesverhalen lezen van onze klanten. Wij zijn ontzettend trots op wat wij hebben bereikt samen met onze klanten. Zoals op het gebied van MIA duurzaamheidssubsidie met het verhaal van Lely Groep: ‘’Met de komst van Leap zijn we veel beter in staat om alle subsidiekansen uit te nutten. Leap regelt van a tot z al onze subsidieaanvragen: zo ook bij de MIA-subsidie. Ook waar het gaat om niet direct voor de hand liggende subsidieregelingen. Daardoor zijn onze aanvragen niet alleen inhoudelijk beter, de regelingen worden ook beter benut. Met alle prettige gevolgen van dien voor onze innovatiekracht.’’

Daarnaast hebben wij ook een hele prettige samenwerking met Pas Reform B.V op het gebied van duurzaamheidssubsidies: ‘’Als wij ergens de meerwaarde van Leap hebben ervaren, dan was het bij het smeden van een consortium van maar liefst zeven partners. Ga er maar aan staan, zoveel verschillende marktpartijen bundelen en daar, ingebed in de meest geschikte subsidieregelingen, een succesvol, innovatief geheel maken. Het onderstreept ook in hoeverre Leap voor ons van strategisch belang is. Want los van de concrete kostenbesparing die ze opleveren, stellen de subsidies die wij dankzij Leap in de wacht slepen ons juist in staat om dat te zijn wat we echt zijn: innovatief.’’

Chris Hogevonder

MEER WETEN?

We helpen u graag verder, neem contact op met:

CHRIS HOGEVONDER

Senior Consultant

Mail c.hogevonder@leap.nlBel 024-711 33 49