Leap vraagt uw duurzaamheidssubsidies aan | MIA en meer

Bent u op zoek naar duurzaamheidssubsidies om de volgende “groene” stap te zetten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij helpen te beoordelen welke duurzaamheidssubsidies relevant zijn voor uw bedrijf en hoe u deze succesvol kunt aanvragen voor uw verduurzamingsplannen. Leap helpt bij duurzaamheidssubsidies!

 

Ook zakelijk duurzamer

Duurzaamheid en zakelijke verduurzaming zijn hot. Niet alleen thuis, maar ook zeker op zakelijk vlak speelt verduurzaming een steeds grotere rol. Om die zakelijke verduurzaming echter te financieren, zijn vaak grote bedragen gemoeid. Dat weten we bij Leap als geen ander, want wij hielpen al duizenden bedrijven met het verkrijgen van de juiste duurzaamheidssubsidies. Op zoek naar de geschikte partner om voor u geschikte duurzaamheidssubsidies aan te vragen? Zoek niet verder.

Op welke manieren u kunt verduurzamen?

Vanuit intrinsieke motivatie, vanwege strenge(re) internationale doelstellingen of onder maatschappelijk druk bezig met verduurzaming? Het kan zijn dat het verduurzamen van uw bedrijf nog wat ver van uw bed klinkt. Of heeft u er de schouders juist al flink onder gezet? Een bedrijf verduurzamen kan op veel manieren. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Verduurzaming van het bedrijfspand: u kunt uw bedrijfspand op veel manieren duurzamer maken. Denk aan grondig isoleren of het plaatsen van zonnepanelen. 
  • Duurzame machines: zodra u veel met machines werkt, kan het veel energie besparen om voor nieuwere, groenere en daarmee energiebesparende machines te kiezen. 
  • Duurzame materialen: veel in de weer met verschillende materialen? Ook hier zijn duurzame stappen in te zetten.

Mooie plannen, maar hier hangt vanzelfsprekend een prijskaartje aan. De duurzaamheidssubsidies die wij op een rijtje hebben gezet, kunnen hier gelukkig aan bijdragen. 

Deze subsidies zouden kunnen helpen

Om te verduurzamen als bedrijf zijn er veel verschillende subsidies, zoals de SDE++ en de LIFE-subsidie. Enkele zeer populaire duurzaamheidssubsidies? Dat zijn zeker de MIA en EIA:

  • MIA/VAMIL: zowel de MIA-subsidie als de Vamil-subsidie zijn fiscale regelingen waarmee de overheid ondernemingen ondersteunt in juist het doen van investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. De MIA en de Vamil zijn twee aparte regelingen die regelmatig met elkaar worden gecombineerd met als doel het stimuleren van milieuvriendelijke investeringen.
  • EIA: deze subsidie, ook wel Energie Investeringsaftrek, is dé fiscale regeling waarmee de overheid bedrijven ondersteunt die inzetten op energiebesparing. Gebruik de investeringsaftrek bijvoorbeeld voor de aanleg van zonnepanelen of voor het omschakelen naar ledverlichting. De EIA is een krachtenbundeling van overheid en het bedrijfsleven in een gezamenlijke strijd voor energiebesparing en verduurzaming.

Leap helpt bij duurzaamheidssubsidies

Wij zijn Leap, The Innovation Agency. Wij zijn een innovatieadviesbureau gespecialiseerd in subsidies, financiering en innovatie voor Nederlandse technologiebedrijven op onder andere het gebied van verduurzaming. Met onze branchespecifieke en strategische aanpak behalen wij voor u het maximale rendement uit innovatie financiering en subsidies met als doel de innovatiekracht van uw organisatie zo groot mogelijk te maken. Dat heeft ons geen windeieren gelegd. Wij boostten in meer dan 15 jaar tijd al 20.000 innovatietrajecten en hebben meer dan 12 miljoen WBSO-uren aangevraagd.

Met passie voor innovatie en technologie zet ons team zich in om relevante subsidiemogelijkheden in beeld te brengen en te benutten op regionaal, nationaal en Europees niveau. Onze gedreven specialisten spreken de taal van de organisatie en hebben kennis van het subsidielandschap en bijbehorende wet- en regelgeving. Met een aantoonbaar (Internationaal) trackrecord helpen wij ook u graag bij het verzilveren van het maximaal subsidiepotentieel. Maak snel een afspraak.

Chris Hogevonder

MEER WETEN?

We helpen u graag verder, neem contact op met:

CHRIS HOGEVONDER

Senior Consultant

Mail c.hogevonder@leap.nlBel 024-711 33 49