Chemie

De Nederlandse chemische (proces)industrie is een belangrijke speler in tal van West-Europese productieketens. Geen wonder dus dat de sector serieus bijdraagt aan onze welvaart. Niet in de laatste plaats omdat het dé sector is die ervoor zorgt dat relevante hoogwaardige kennis binnen onze industrie behouden blijft voor (verdere) economische groei.

Subsidies en financieringsmixen voor technologiebedrijven in de Chemie sector.

Processen en producten verder verduurzamen

Mede met steun van zowel Europees als nationaal stimuleringsbeleid investeert de chemische sector in Nederland in onderzoek en ontwikkeling om processen en producten verder te verduurzamen.

In het kader daarvan biedt een aantal specifieke stimuleringsprogramma’s alle ruimte aan innovatieve ontwikkelingen op terreinen als duurzame procestechnologie, nieuwe chemicaliën en materialen en biobased economy.

Alle subsidiesAlle sectoren

Waarborgen voor werkgelegenheid

Met alle waarborgen van dien voor de werkgelegenheid in West-Europa. Niet alleen in de chemische sector zelf, zeker ook in de talrijke direct en/of indirect aan de sector gerelateerde bedrijfssectoren.

Ervaring chemie

Door de jaren heen heeft Leap een schat aan ervaring opgedaan in de chemie. Daarmee is veel  kennis en expertise vergaard waar het gaat om alle specifiek voor deze sector bedoelde subsidieregelingen.

Eén van de bedrijven die daar vanuit zijn eigen ervaring over mee kan praten is Schmits Chemical Solutions.

Interessant nieuws:

Trends uit het WBSO-jaarverslag van 2020

Hoe is het gegaan met innoverend Nederland in 2020? Lees de algemene trends, innovatie in voeding en energietransitie, ict & programmatuur en de kosten en uitgaven binnen de WBSO. Allemaal in het WBSO-jaarverslag van ons WBSO-specialistenteam.

Read more

EIC - openstelling mei Green Deal call en vrouwenquotum

Bent u werkzaam bij een internationaal georiënteerd, innovatief bedrijf met de ambitie om te groeien? Het mkb-instrument EIC Accelerator (voorheen SME instrument) van Horizon 2020 ondersteunt het zeer innovatieve mkb met het opschalen en naar de internationale markt brengen van een nieuw product, proces of dienst.

Read more

MEER WETEN?

We helpen u graag verder,
neem contact op met:

 

Bertus Postma

Managing Consultant

b.postma@leap.nlBel ons