Chemie

De Nederlandse chemische (proces)industrie is een belangrijke speler in tal van West-Europese productieketens. Geen wonder dus dat de sector serieus bijdraagt aan onze welvaart. Niet in de laatste plaats omdat het dé sector is die ervoor zorgt dat relevante hoogwaardige kennis binnen onze industrie behouden blijft voor (verdere) economische groei.

Subsidies en financieringsmixen voor technologiebedrijven in de Chemie sector.

Processen en producten verder verduurzamen

Mede met steun van zowel Europees als nationaal stimuleringsbeleid investeert de chemische sector in Nederland in onderzoek en ontwikkeling om processen en producten verder te verduurzamen.

In het kader daarvan biedt een aantal specifieke stimuleringsprogramma’s alle ruimte aan innovatieve ontwikkelingen op terreinen als duurzame procestechnologie, nieuwe chemicaliën en materialen en biobased economy.

Alle subsidiesAlle sectoren

Waarborgen voor werkgelegenheid

Met alle waarborgen van dien voor de werkgelegenheid in West-Europa. Niet alleen in de chemische sector zelf, zeker ook in de talrijke direct en/of indirect aan de sector gerelateerde bedrijfssectoren.

Ervaring chemie

Door de jaren heen heeft Leap een schat aan ervaring opgedaan in de chemie. Daarmee is veel  kennis en expertise vergaard waar het gaat om alle specifiek voor deze sector bedoelde subsidieregelingen.

Eén van de bedrijven die daar vanuit zijn eigen ervaring over mee kan praten is Schmits Chemical Solutions.

Interessant nieuws:

Meer banen dan mensen

Een nieuw HR-beleid opstellen met behulp van subsidie. Pim heeft een artikel geschreven hierover in Kijk op Oost Nederland.

Lees meer

Prinsjesdag 2021: meer budget voor subsidies in 2022

De jaarlijkse miljoenennota is weer gepresenteerd. Leap heeft de wijzigingen van de subsidieregelingen die het meest van belang zijn voor de ICT-bedrijven en de maakindustrie uiteengezet.

Lees meer

MEER WETEN?

We helpen u graag verder,
neem contact op met:

 

Bertus Postma

Managing Consultant

b.postma@leap.nlBel ons