Expeditie Leap

Een enerverend teamuitje waarbij timemanagement, doorzettingsvermogen en teamwork centraal stonden.

Na lange tijd kon het eindelijk weer, samen met het hele team weer bij elkaar zijn! De eerste uitdaging was om op tijd op locatie te komen. Vanuit verschillende uithoeken van Nederland vertrokken we naar Ouddorp, gelegen op het eiland Goeree-Overflakkee.

Na de, voor sommige, lange rit werd ons een lekker gebakje aangeboden met een kopje koffie of thee. De teams werden bekend gemaakt en de Leap truien werden uitgedeeld. Een lekker warme trui die we wel konden gebruiken tijdens de barre fietstocht die we gingen maken.

Per team kregen we 2 elektrische fietsen, 2 gewone fietsen en 1 tandem. Het voortbewegen met de tandem was al een ware teamopdracht. Onderweg kregen we een aantal opdrachten en door weer en vooral veel wind fietsten we over het eiland. . Onderweg werd er flink bijgepraat en gelachen met collega’s van alle vestigingen.

Voor de lunch werd ons gevraagd om Beachart te maken van spullen die op het strand te vinden waren. In de wind en een klein beetje regen werden per team de mooiste creaties geknutseld. Na de heerlijke lunch kregen we nog een aantal opdrachten waarbij snelheid en teamwork belangrijk waren. Zodra het vuur brandde was de opdracht voltooid, we waande ons ware (expeditie) Robinsons.

Voor de laatste twee locaties stapten we weer op de fiets, er werd hier en daar van fiets gewisseld en de zitvlakken begonnen gevoelig te worden. De laatste spellen brachten de competitiviteit bij de teams naar boven. De definitieve score kreeg nu vorm maar werd bij het eten pas bekend gemaakt.

We vertrokken naar de laatste locatie waar ons een grensverleggende en super gave activiteit te wachten stond. Aangekomen bij de KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij) kregen we uitleg over de reddingswerken, zonder subsidie maar met donaties redden zij (op de twee locaties op het eiland), rond de 250 personen per jaar. Wat we toen gingen doen was heel tof!

Wij mochten mee op de boot en per tweetal moesten we tijdens het varen overstappen op een van de RIBs. Een RIB (Rigid Inflatable Boat – gevuld met lucht) is een enorm snelle, stevige en wendbare boot die de klappen van het water goed opvangt en in moeilijk begaanbare wateren kan varen. Een super reddingsboot die gelukkig niet ingezet hoefde te worden want iedereen was weer veilig aan wal gekomen.

Na lekker uitgewaaid te zijn fietsten we terug naar het hotel, even een drankje, opfrissen en weer op de fiets naar het restaurant. Een mooi strandpaviljoen waar we werden voorzien van een heerlijke maaltijd. Hier vond ook de prijsuitreiking plaats, altijd spannend. Na de lange dag met een fietstocht van bijna 40 kilometer zochten we de hotelkamers op en gingen een paar uurtjes slapen.

De volgende dag werden we om half 8 verwacht voor het hotel. We wandelden in de schemering naar de duinen en daar werden we verrast met rustgevende Tai Chi oefeningen. Na het zien opkomen van de zon en de rust zelve te zijn wandelden we terug naar het hotel. Het ontbijt werd genuttigd en het was weer tijd om naar huis te gaan. N-Force 1 dank jullie wel voor de geweldige dagen.

Wat hebben we veel gedaan, het leek wel een heel weekend te zijn geweest. Het was gezellig en we hebben hier weer van genoten. Welcome back team Leap!