CIF-NL: Cybersecurity Innovatiefonds Nederland

Cybersecurity

In Nederland staat de toenemende vraag naar cybersecurity-innovatieprojecten in schril contrast met de beschikbare financiƫle middelen. Dit creƫert een uitdagend scenario voor ondernemingen en onderzoeksorganisaties die op zoek zijn naar ondersteuning op dit gebied. CIF-NL, oftewel het Cybersecurity Innovatiefonds Nederland, komt hierin naar voren als een cruciale bron van financiering en ondersteuning voor dergelijke entiteiten.

Deelgebieden

CIF-NL richt zich op ondernemingen en onderzoeksorganisaties die in Nederland zijn gevestigd en die zich bezighouden met cybersecurity-innovatieprojecten. Deze projecten dragen bij aan de ontwikkeling van de Nederlandse cybersecuritysector en kunnen betrekking hebben op verschillende deelgebieden binnen dit domein. Deze deelgebieden omvatten:

  • Automatisering van cybersecurity-oplossingen
  • Behoud en ontwikkeling van cybersecurity-personeel
  • Het delen van data op een proportionele, veilige en privacybeschermende manier
  • De ontwikkeling of opschaling van kleinschalige cybersecurity-oplossingen

Voorwaarden

Het is van het grootste belang dat aanvragers van CIF-NL-fondsen duidelijk aangeven hoe hun cybersecurity-innovatieproject nauw aansluit bij ten minste ƩƩn van deze vier deelgebieden. Hoewel samenwerking wordt aangemoedigd, is het niet strikt verplicht om in een consortium te opereren bij het aanvragen van financiƫle steun bij CIF-NL. De focus ligt echter op het ondersteunen van projecten die een substantiƫle bijdrage leveren aan de genoemde deelgebieden en daarmee de Nederlandse cybersecurity-sector versterken. In deze context is CIF-NL een waardevolle partner voor diegenen die streven naar innovatieve doorbraken in de wereld van cybersecurity.

Wilt u meer weten over ICT en digitale innovatie gerelateerde subsidies, kijk dan op de sectorpagina van ons ICT team of neem contact op.

Thomas Boerrigter

MEER WETEN?

We helpen u graag verder,
neem contact op met:

THOMAS BOERRIGTER

Managing Consultant

Mail t.boerrigter@leap.nlBel 024-711 33 49