Cybersecurity

Jussi

Leaps consultant Jussi Vuopionperä werkte samen met cybersecurity-expert Liesbeth Holterman van Novel-T aan een publicatie om de ernst en het belang van cybersecurity in kaart te brengen. Kijk Op Oost Nederland, hét kennisplatform van Oost Nederland lichtte hun bevindingen uit. 

 

Recente cyberincidenten, zoals het datalek bij Allekabels, de GGD’s exportknop en de SolarWinds-hack, tonen de noodzaak voor een gedegen cyberveiligheidsbeleid aan. Volgens Vuopionpera en Holterman de hoogste tijd om bedrijven hier dan ook van op de hoogte te stellen. 

Hoogtepunten

Wat een bedrijf kan doen op het cybersecurity-vlak? Twee hoogtepunten uit hun publicatie bij Kijk Op Oost Nederland: 

  • Op IT-vlak bestaan tal van standaarden en testen voor het bepalen en verbeteren van de cyberveiligheid van een bedrijf, product of dienst.
  • Naast de technische aspecten is bewustwording van medewerkers op het gebied van cyberveiligheid een grote stap in een optimaal cyberveiligheidsbeleid.

Leaps aandeel

Hoe LEAP bij cybersecurity betrokken kan worden? Subsidies als SLIM, MIT-haalbaarheid, Kennisvouchers en tal van andere regelingen kunnen hierin ondersteunen.

Benieuwd naar het hele artikel geworden? Lees dan snel alles over cybersecurity bij Kijk Op Oost Nederland. En wilt u na het lezen van dit artikel snel aan de slag met uw cybersecurity door middel van een subsidie-aanvraag? Kom dan snel in contact met ons team.