Young Technology Award

De Young Technology Award, de prijs voor jonge, innovatieve bedrijven uit Nederland

Vorige week is de Young Technology Award voor de tiende keer uitgereikt in de Grote Kerk in Enschede. De award is een prijs voor jonge, verfrissende techniekbedrijven uit regio Twente die innovatie stimuleert in het bedrijfsleven. Via deze wedstrijd wordt dit zichtbaar voor een breed publiek. Daarnaast biedt het evenement innovatieve bedrijven de mogelijkheid elkaar te leren kennen. Naast Novel-T, EY en Oost NL was Leap. The Innovation Agency een van de trotse partners van dit mooie evenement. Het was erg leuk om te zien hoe deze enthousiaste en innovatieve bedrijven zich profileerden in een wedstrijd van zulk hoog niveau.

SwipeGuide

Het winnende bedrijf, SwipeGuide, biedt bedrijven de mogelijkheid om snel en eenvoudig visuele gebruikshandleidingen te ontwerpen, via drag & drop editing. Deze handleidingen kunnen ook weer gedeeld en bewerkt worden op mobiele apparaten met collega’s. Deze oplossingen verbeteren de klantervaring en verminderen de kosten van diensten. Het scheelt ook nog eens ontzettend in papierverspilling! Inmiddels hebben ze al bijna 8000 gebruikers en zijn er bijna 300 handleidingen gecreëerd.

Young Technology Award

Vanwege het hoge niveau van de finalisten stond de jury voor een lastige keuze. Uiteindelijk ging SwipeGuide naar huis met de hoofdprijs; een mooi bedrag van €5000,-. Ze lieten vijf geduchte tegenstanders achter zich. Volgens de jury lossen zij ook echt problemen op. Het biedt een enorme impact voor de toekomst. Hiernaast gaf CEO en oprichter Willemijn Schneyder een erg enthousiasmerende pitch. Dit gaf de doorslag voor de jury.

De deskundige jury bestond uit Paul Nijhof (ReintenInfra, ex-Wehkamp), Bas Oude Luttinkhuis (DealerDirect), Jaap de Carpentier (ex-TenCate, TUI) en Anne-Wil Lucas (StartupDelta). De jury lette in deze wedstrijd vooral op de technologische en/of commerciële vernieuwing, de mate waarop het bedrijf zich onderscheidt van anderen, het groeipotentieel, de innovatieve impact op de samenleving, en de kwaliteit van de ondernemers en de pitch zelf.

Fotograaf: Eric Brinkhorst

Meer weten?