Delft, innovatiestad bij uitstek!
Delft is vanwege de diverse kennisinstituten en kennisgeoriënteerde bedrijven bij uitstek dé high-tech stad van westelijk Nederland. Doordat de stad middenin de Randstad zit en de beschikking heeft over diverse initiatieven, zoals RoboValley, Green Village en YES!Delft, wordt de stad gezien als het kloppende innovatiehart van Nederland.
Meer over Delft
Inmiddels is Leap al een halfjaar gevestigd in het ecosysteem van Delft met ons nieuwe kantoor op het Delftechpark. Er bevinden zich hier prachtige bedrijven, die nauwe banden hebben met de TU Delft. Gezamenlijk wordt er hard gewerkt aan kansrijke innovaties die de toekomst kunnen veranderen.
Ondanks dat er ook op andere plekken in Nederland, zoals Eindhoven en Twente, wordt gewerkt aan allerlei innovaties, is de concentratie in de regio Delft een stuk intensiever. Het onderstaande figuur geeft de hoog geconcentreerde spreiding van innovatiebroedplaatsen op het gebied van cleantech in Nederland weer. Hieruit valt af te leiden dat de meest innovatieve steden in Nederland in de Randstad liggen, namelijk Amsterdam, Utrecht en Delft. De excellente rol van de Technische Universiteit en het samenwerken met het bedrijfsleven blijkt ook uit het recente succes voor de TU Delft met een vijfde plaats op de wereldwijde ranglijst voor het binnenhalen van subsidiegeld.
Valorisatie
Ook is TNO hier ruimschoots vertegenwoordigd met verschillende onderzoeksfaciliteiten. Uit een recent bezoek aan een Delftse locatie van TNO bleek dat de ambities van TNO niet onder stoelen of banken geschoven worden. TNO geeft een duidelijke handreiking om samen met bedrijven aan de slag te gaan. De roadmaps van TNO beschrijven uiteenlopende ideeën en projecten waar het bedrijfsleven de marktbenadering op kan toepassen om tot concrete producten en diensten te komen. Hiermee kunnen de innovaties uiteindelijk bijdragen aan het behouden van de leidinggevende positie van Nederland op het gebied van baanbrekende innovaties. Bovendien wordt de Nederlandse economie hierdoor in stand gehouden en zelfs verbeterd.
Zowel starters als gevestigde bedrijven
Het maakt niet uit of je starter bent of een gevestigd bedrijf hebt met personeel. Voor beide situaties biedt Delft mogelijkheden. Voor de starter bestaat het YES!Delft Incubator programma. In 2016 zijn 18 startups toegelaten tot het zogeheten Incubation Program. Toelating betekent naast een innovatief idee ook dat je minimaal 1 miljoen euro omzet binnen een afzienbaar termijn kan behalen.
Voor gevestigde bedrijven die willen valoriseren met TU Delft bestaat het Valorisatie Center TU Delft (www.zakelijk.tudelft.nl). Zo kunnen bedrijven in contact komen met de verschillende initiatieven en onderzoeken die op de TU Delft lopen en de faciliteiten die het kan bieden.
Benieuwd naar de mogelijkheden en contacten? Neem contact op met een van onze adviseurs op de vestiging Delft.