Fit to Purpose – het innovatieve consortium

Demcon Johan Sports

Eén van de gaafste type projecten waar wij bij Leap mee te maken krijgen, zijn consortia waarbij verschillende specialistische bedrijven samenkomen om een nieuwe innovatie te verwezenlijken. Nog gaver vinden wij het als we vanaf het begin af aan betrokken worden bij de vorming van het project. Dat dit traject uiteindelijk uitmondt tot een succesvolle EFRO Oost subsidieaanvraag van €750.000,- is naar onzes inziens de kers op de taart!

Dit is exact wat we hebben mogen aanschouwen met Fit to Purpose, een consortium bestaande uit Demcon Johan Sports, 360 SportsIntelligence, Pro-F Professionele Fysiotherapie, de Universiteit Twente én FC Twente. Met trots kunnen wij als Leap nu stellen dat we een subsidietraject hebben mogen begeleiden voor een project dat het innovatieve Twente weer (we zijn het inmiddels gewend) op de kaart zet!

Project Fit to Purpose

De essentie van Fit to Purpose is het combineren van innovatieve technologie om er meer waarde uit te halen. Een schoolvoorbeeld van het één plus één is drie verhaal. Demcon Johan Sports beschikt over een hartsensor die real-time hartslagfrequentie en -variabiliteit meet. Daarmee wordt gemeten hoe het lichaam van de sporter fysiologisch reageert op de inspanning die hij/zij levert. Dit wordt de interne belasting genoemd. De externe belasting is een andere waardevolle parameter, dit zijn de fysieke krachten die het lichaam van een speler genereert. Deze kan deels gemeten worden met GPS, maar de context van de situatie waar de speler zich in bevindt ontbreekt. Het videosysteem van 360 SportsIntelligence biedt hierin uitkomst. Door de sporttrackers van Demcon Johan Sports te combineren met een videosysteem, wordt een completer beeld gegenereerd van de interne en externe belasting bij een speler in de complexe setting van een teamspel.

Consortium Twente

Bron: FCTwente.nl

Deze data wordt met elkaar verweven tot een krachtig hulpmiddel door het gebruik van geavanceerde artificial intelligence software (AI) die ontwikkeld zal worden door Demcon Johan Sports en de Universiteit Twente. Deze AI-software zal patronen leren herkennen waardoor op automatische wijze voortijdig blessurerisico en de voortgang van herstel ingeschat kan worden. Dergelijke monitoring wordt vervolgens op gebruiksvriendelijke wijze op een dashboard getoond. Tot slot zijn de sportfysiotherapeuten van Pro-F Professionele Fysiotherapie en sportwetenschappers van FC Twente van essentieel belang. Zij zullen gedurende dit project voetballers van FC Twente begeleiden in hun herstel en revalidatie. Hierbij zullen ze onderzoeken hoe de nieuwe technologie het meest effectief ingezet kan worden.

FC Twente

Bron: FCTwente.nl

EFRO Oost-Subsidie

Het Fit to Purpose consortium heeft dankzij een bijdrage uit Europese EFRO Oost subsidieprogramma €750.000,- extra te besteden aan dit geweldige project. Leap wenst alle betrokken partijen heel veel succes met het vervolg!

En wat het EFRO Oost subsidieprogramma betreft, het budget is nog lang niet op! Ook andere subsidiemogelijkheden staan uiteraard open. Bent u geïnteresseerd om uw eigen gave samenwerkingsproject op te zetten, in het oosten of elders? Neem  contact op. Wij kunnen u op elk stadium helpen, van de eerste stappen in de samenwerking tot aan het begeleiden van het subsidietraject na de goedkeuring.

Ilson Sanders

MEER WETEN?

We helpen u graag verder,
neem contact op met:

ILSON SANDERS

Consultant

Mail i.sanders@leap.nlBel 024-711 33 49

Meer weten?