Leven lang leren met Leap

Communicatietraining Leap

In mijn linkerraam zie ik de dauw nog boven het gras hangen en in mijn rechterraam de koeien grazen op het platteland. Na een betrekkelijk rustige ochtendspits en een opengebroken A1, ben ik gearriveerd op de eindbestemming: Beverly Reutum. De plek waar we met de consultants van Leap een communicatietraining mogen volgen. 

Een ouderwetse houtkachel rookt in een yurt, op het open grasveld tussen de retro Airstreams.  We worden hartelijk ontvangen door onze trainer Han Holtkamp, die klaar staat met een stevige bak koffie en een stuk Twentse kruidkoek. Eenmaal gesetteld worden we gelijk aan het denken gezet met de vraag: omschrijf jezelf eens aan de hand van je vingers.

De duim staat voor waar ben je goed in

De wijsvinger staat voor waar wil je heen

De middelvinger voor de eigenschappen waar je vanaf wil

De ringvinger voor waar ben je loyaal aan

De pink voor waar ben je nog klein in

Naast de uitleg over de interessante symboliek van je vingers, was dit een vraag om nét die extra persoonlijke diepgang te creëren om de mede-Leapers beter te leren kennen. Waarbij ik moet bekennen dat ik erg onder de indruk was van de openheid en eerlijkheid van mijn collega’s.

Met deze open mindset zette de dag zich voort met verschillende oefeningen, praktijkcasussen en levenslessen op het gebied van communicatie. Zo kwam de Cirkel van Invloed van Stephen Covey aan bod en zijn we nogmaals erop gewezen hoe belangrijk het is om open vragen te stellen in ons vak, om uiteindelijk de klant nóg beter te helpen.

De dag werd gezamenlijk afgesloten, waarbij iedereen een ontwikkelpunt benoemde waarvan het daadwerkelijke toepassen wordt besproken in de volgende training. Voor mij betekent dit de focus vergroten op het stellen van open vragen en nog belangrijker: nóg actiever gaan luisteren naar het antwoord.

Kortom, een waardevolle en vooral ook leerzame dag. Speciale dank naar Han Holtkamp en de mede-Leapers.

Rick de Meijer

Die ene stap nemen?

Wij helpen u graag verder. Neem contact op met:

 

Rick de Meijer

Consultant

Mail r.demeijer@leap.nlBel 024 - 711 33 49

Meer weten?