LimburgToekomstbestendig is er voor innovatieve start-ups, scale-ups en mkb’ers!

samenwerking robotarm

Recent heeft de provincie Limburg de subsidieregeling LimburgToekomstbestendig gepubliceerd. Het is een meerjarig programma van LIOF gericht op innovaties die bijdragen aan een meer toekomstbestendige economische structuur voor Limburg. De drie thema’s slim, duurzaam en gezond staan hierbij centraal.

LimburgToekomstbestendig: een programma met een missie

Om van Limburg de innovatiefste, aantrekkelijkste en gezondste provincie van Nederland te maken is recent het instrument LimburgToekomstbestendig gelanceerd. Een programma dat bijdraagt aan deze missie. LimburgToekomstbestendig is een meerjarig programma van LIOF gericht op innovaties die bijdragen aan een meer toekomstbestendige economische structuur voor Limburg. Innovaties met economisch rendement én maatschappelijke impact. Dit programma kent drie maatschappelijke opgaven namelijk:

  • Slim – innovatieve oplossingen op het gebied van slim ondernemen d.m.v. big data, automatisering, robotisering en slimme samenwerking;
  • Duurzaam – innovatieve oplossingen in het kader van efficiënt grondstoffen- en energiegebruik, duurzame grondstoffen en -energie, biobased materialen, verandering van energiesysteem en -infrastructuur;
  • Gezond – de wereld gezonder maken met innovatieve oplossingen op het gebied van medical devices, biotechnology, food & nutrition, E-healt.

Anders ten opzichte van afgelopen jaren (denk aan de programma’s LimburgMakers, LimburgLogistiek en LimburgAgrofood) is dat de verschillende subsidie-instrumenten worden gebundeld tot één programma, namelijk: LimburgToekomstbestendig.

 

 

Innovaties met economisch rendement én maatschappelijke impact

 

De subsidie-instrumenten

  • CollectiefProject – gericht op bewustwording, een eerste verkenning van en richting geven aan mogelijkheden. De maximale subsidie bedraagt € 7.500,-;
  • Adviesproject – gericht op het toetsen van de haalbaarheid. De maximale subsidie bedraagt € 7.500,-;
  • InnovatieProject – gericht op het ontwikkelen van een prototype. De maximale subsidie bedraagt € 50.000,-.

 

Indieningstermijn en hoogte subsidie

De subsidieregeling LimburgToekomstbestendig is een meerjarig programma. Het programma loopt zolang er budget beschikbaar is. Het totale budget van de subsidieregeling is vastgesteld op € 8,7 miljoen.

Debby Kauffman

DIE ENE STAP NEMEN?

Wij helpen u graag verder. Neem contact op met:

 

DEBBY KAUFFMAN

Consultant

Mail d.kauffman@leap.nlBel 024 7113349