Meet Team ICT & Digitale Innovatie

Team ICT & Digitale Innovatie (TIDI)

Wij zijn een stel Nerds, een apart ‘clubje’ binnen Leap. The Innovation Agency. Flauwe grappen die anderen niet snappen, of pratend over nieuwe technologie of (klant)opdrachten die nét wat anders zijn.

Wij groeien, snel! ICT wordt meer en meer de ruggengraat van ons bedrijfsleven. Dit betekent dat wij inmiddels méér en méér IT klanten voorzien van subsidies, tegenwoordig veel meer dan alleen de WBSO.

Dit betekent ook dat wij continu met elkaar overleggen:

 • Wat zijn de trends in IT land? Wij hebben hiervoor een aparte informatie hub via DOT.world, waarmee we meer én sneller informatie ontsluiten dan onze concurrenten.
 • Welke nieuwe regelingen komen er aan? Onze online subsidiedatabase is de meest uitgebreide en actuele subsidiedatabase van Nederland.
 • Hoe kunnen wij onze dienstverlening verbeteren? Waar heeft een klant behoefte aan? Slechts een fiscale optimalisatie, individuele funding of samenwerkings funding, matchmaking of compliance. Elke klant is uniek!
 • WBSO-ICT. Je leest het overal, stringentere wetgeving zorgt voor afgekeurde aanvragen. TIDI zit er bovenop. En wij geven niet op! Wij zitten jaarlijks bij RVO voor evaluaties. Wij ontwikkelen eigen interviewinstructies, ICT frames en formats voor antwoordbrieven. Dit alles om onze succesratio hoog te houden.
 • Compliance is zo belangrijk. Een aanvraag is één, maar geen enkele klant zit te wachten op boetes of terugbetalen. Hoe faciliteer je dit? Bijvoorbeeld door zelf een WBSO portal te ontwikkelen.
 • Deel kennis! Wij organiseren ronde tafel sessies en online workshops voor onze klanten. Intern verzorgen wij zgn. TIDIcademies. Wij evalueren goedgekeurde en afgekeurde aanvragen. Wij presenteren de bijgewoonde kennissessies of evaluaties met subsidieverstrekkende instanties.
 • Denk ‘out-of-the-box’: Met onze business unit ‘Business Innovation’ van Leap faciliteren wij omzetgroei en helpen wij rendement op innovatie verhogen.
 • Wij updaten onze kennis door het volgen van IT-opleidingen (van Big Data Specialist tot programmeercursussen).

Kortom, wij zijn experts, IT experts. Schakel ons in en je krijgt de garantie dat alle voor jou relevante subsidies in kaart worden gebracht, worden besproken én (indien haalbaar) worden aangevraagd. Je krijgt de hoogst haalbare opbrengst door onze expertise!

Onze specialisten

Door heel Nederland heeft Leap ICT-organisaties als klant, van spin-off tot multinational. En wij blijven groeien! Door ons track record en onze ervaren ICT-adviseurs zijn wij in staat om de slaagkans bij aanvraagtrajecten – van WBSO tot H2020 – significant te verhogen. Het ICT-sectorteam bij Leap bestaat uit Tim van Breda (Business IT & Management), Simon Zomerdijk (Software Engineering & Development) en Thomas Boerrigter (Big Data Specialist).

Thomas Boerrigter

Opleiding:

 • Bachelor Commerciële Economie | Saxion University of Applied Sciences
 • Master Business Administration | University of Twente
 • Big Data Specialist | Leidse Onderwijsinstelling

Locatie: Enschede

Als Senior Consultant in het Team ICT & Digitale Innovatie (TIDI) adviseert Thomas softwarebedrijven bij het vinden en gebruiken van de juiste projectfinanciering. Hij heeft ervaring met regelingen zoals OP-Oost, MIT, SBIR, IPC, H2020, SIDN, ZonMW en natuurlijk de WBSO. Dit heeft inmiddels al geresulteerd in het aanvragen van >1.000  subsidies voor tientallen organisaties.

In 2009 ben ik gestart als subsidie consultant. Sinds 2013 ben ik mij écht gaan focussen op het ondersteunen van ICT organisaties. Dit type partijen spreekt mij intrinsiek het meest aan. Vooral de embedded software, waar geïnnoveerd wordt in actuele gebieden zoals Conditioned Based Maintenance, Digital Twin, ROS Industrial of Mixed Reality spreekt mij enorm aan. Groot voordeel is dat dergelijke innovaties – zeker binnen sectoren zoals Agro & Food, High Tech, Life Sciences & Health – vaak een grote impact hebben waardoor mijn kennis en ervaring inzake innovatiefinanciering altijd een meerwaarde is. Ik kan klanten écht helpen sneller te innoveren, en daar doe je het uiteindelijk voor!

Simon Zomerdijk

Opleiding:

 • Bachelor Technische Bedrijfskunde | Universiteit Twente
 • ECIU Joint double degree Master Innovation & Entrepreneurship | Aalborg University, Universiteit Twente
 • Software Engineering & Development | NCOI

Locatie: Delft

In zijn dubbelrol als Managing Consultant van de vestiging in Delft en Teamlead van het Team ICT & Digitale Innovatie (TIDI) combineert Simon het beste van twee adviespraktijken. De full-service dienstverlening van Leap combineert hij met de sectorspecifieke kennis vanuit TIDI om klanten zo optimaal te begeleiden bij hun financieringsvraagstukken. Hij heeft ervaring met regelingen zoals Eurostars, SME-Instrument, H2020, MIT, ZonMW en natuurlijk de WBSO.

Al bij de start van zijn loopbaan als subsidieadviseur stond een punt als een paal boven water: softwareontwikkeling is lastig te bevatten en deze partijen zijn moeilijk te adviseren. Dat was de trigger om te zeggen hier wil ik mij in specialiseren! Toen dat inderdaad het geval bleek te zijn was een opleiding voor Software Engineering & Development de oplossing om beter te begrijpen wat er binnen deze bedrijfstak speelt. Vanaf dat moment ben ik meer de inhoud in gegaan en heb ik mij steeds verder ontwikkeld in het vinden van financieringsmogelijkheden voor softwareontwikkeling. Uiteraard is WBSO het startpunt, maar als de klant net dat stapje verder wil, dan doe ik er alles aan dat mogelijk te maken.

Meer weten?