Met een vliegende start uit de crisis: MIT-samenwerkingsproject

Wij zien duidelijke verschillen bij klanten in de ontstane situatie door de Covid-19 uitbraak. Sommige bedrijven zien ineens orderportefeuilles verdampen, andere bedrijven varen wel bij de versnelde digitaliseringsslag die ineens gemaakt wordt. De Covid-19 uitbraak creëert voor eenieder een ongeëvenaarde situatie voor het doen van zaken.

 

Leap’s point of view in deze crisistijd

Zoals mijn collega Bram de Vries in het artikel Ondernemen In Crisistijd beschrijft, is het nu de tijd voor creativiteit en doorzettingsvermogen. Waar mogelijk is het de tijd om kansen te pakken en buiten de gebaande paden te durven denken en opereren. Centraal staan innovatieve en onderscheidende ontwikkelingen binnen en buiten de huidige business modellen, bijvoorbeeld om de markt te verbreden of om binnen de bestaande markt het unique selling point van de dienstverlening of een product te versterken.

 

De MIT-subsidie voor samenwerking biedt hierin een kans!  

De MIT-subsidie voor samenwerking is nu al voor het 7de jaar een aanjager van technologische vernieuwing. Het is een steun in de rug voor MKB-ondernemingen die kansen zien om in samenwerkingsverband te werken aan technologische vernieuwingen die leiden tot nieuwe, onderscheidende producten en processen binnen de Nederlandse topsectoren. Voor kleinere samenwerkingen (2 MKB-partijen) kan deze steun oplopen tot € 200.000,-. Voor samenwerking met meer dan 2 MKB-partijen is dit tot wel € 350.000,-!

 

MIT-subsidie voor samenwerken aanvragen?

Bij het aanvragen van een MIT-samenwerkingsproject komt veel kijken. Zo zijn er 5 regio’s in Nederland waar de aanvraag kan worden ingediend en heeft iedere regio een eigen budget, procedures en beoordelingscriteria. Daarnaast is het van belang de juiste en relevante informatie over uw beoogde project te delen in de MIT-subsidieaanvraag. Onze consultants begeleiden u graag in dit proces! Daarnaast hebben onze consultants ruime ervaring in het helpen opzetten van een samenwerkingsproject, waardoor zij kunnen dienen als sparringpartner en zo nodig kunnen helpen bij het vinden van de juiste partners voor de samenwerking binnen het netwerk van Leap. Leap heeft zodoende bewezen ervaring met het opzetten, schrijven en winnen van MIT-samenwerkingsprojecten, waardoor we precies weten wat nodig is voor de indiening van een goede aanvraag.

 

Trots op ons MIT-succes in 2019!

In het afgelopen jaar (2019) hebben onze consultants dan ook succesvol subsidie aangevraagd voor de ontwikkeling van onder andere:

  • een robot voor het automatisch rooien van aardbeienplanten;
  • een digitaal platform voor verkeersinfrastructuur
  • een milieuvriendelijk water- en vuilafstotend textiel;
  • een digital twin fysieke infrastructuur;
  • biobased asfalt;
  • een machine voor het bedrukken van glazen flessen;
  • een milieuvriendelijke deodorant.

Uit deze voorbeelden kunt u afleiden dat er voor een grote diversiteit aan innovaties subsidie mogelijk is. Laat ons uw project toetsen en u weet snel of er ‘groen’ licht is voor een aanvraag.

Mathijs Hageraats

DIE ENE STAP NEMEN?

We helpen u graag verder. Neem contact op met:

 

MATHIJS HAGERAATS

Consultant

Mail m.hageraats@leap.nlBel 024 711 33 49