Nieuwe subsidiekans voor verduurzaming van Gelderse bedrijven

Subsidiekans Gelderse bedrijven

Voor Gelderse ondernemers die de komende jaren willen investeren in verduurzaming van de eigen productie heeft de Provincie Gelderland sinds kort een nieuwe subsidieregeling beschikbaar: “Verduurzamen van productielocaties – slim & circulair”. Bedrijven in de agrofood, bouw, en consumenten- en maakindustrie komen hiervoor in aanmerking als zij van plan zijn binnen vijf jaar hun productie slimmer, schoner en emissiearmer te maken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan digitalisering, het gebruik van milieuvriendelijker grondstoffen, het sluiten van de materialenkringloop en de vermindering van de uitstoot van stikstofverbindingen.

 

Budget & deadline

De subsidie bedraagt maximaal € 200.000,- per project. Voor de subsidieregeling is in 2020 een totaalbedrag van € 800.000,- beschikbaar (4 projecten). De verwachting is echter dat nog voor de sluitingsdatum voor nog eens 8 projecten geld beschikbaar komt, waarvan 4 specifiek in de regio Stedendriehoek. Gesubsidieerde projecten moeten als voorbeeld dienen voor andere Gelderse bedrijven. Daarom moeten zij hun opgedane kennis actief delen met andere bedrijven, bijvoorbeeld in de eigen sector of regio. Een aanvraag deze regeling kun je indienen tot en met 30 september 2020.  Daarna wordt deze beoordeeld volgens het tenderprincipe.

 

Meer informatie?

Mocht je na het lezen van dit bericht direct meer informatie wensen of alvast een projectidee willen toetsen, neem dan direct contact met ons op.

Leap Subsidie Specialisten

Die ene stap nemen?

Wij helpen u graag verder. Neem contact op met:

 

Bertus Postma

Managing Consultant

Mail b.postma@leap.nlBel 024 - 711 33 49