Oost-Nederland kleurt groen

met ontwikkeling van kennis en innovatie

Met het nieuwe programma EFRO-Oost 2021-2027 wordt de komende jaren ingezet op het stimuleren van een slimmer én groener Oost-Nederland. De beste ideeën ontstaan vaak uit samenwerkingen en dat is precies wat deze subsidieregeling stimuleert. Met de focus op valorisatie van innovatiekracht en inzet op energietransitie.

 

Europese doelen; regionale ontwikkeling

Op dit moment staat Europa gezamenlijk voor veel uitdagingen. Zo hebben we als Europa te maken met vraagstukken rondom onder andere voedselzekerheid, vergrijzing en gezondheid, klimaatverandering, het opwekken van schone en efficiënte energie en de beschikbaarheid van grondstoffen. Problemen welke de afgelopen tijd dan ook het nieuws hebben gedomineerd.
Vraagstukken als deze zijn niet gemakkelijk op te lossen, maar door onze vaak specialistische kennis te bundelen kunnen we door middel van samenwerkingen aanzienlijke veranderingen in werking zetten, en dat alles binnen de regio Overijssel en Gelderland. Waar één regio groot in kan zijn!

Op zoek naar een tastbaar voorbeeld? Bekijk dan ook vooral het succesverhaal dat is behaald met de ontwikkeling van Duurzaam Asfalt

 

Delen is vermenigvuldigen

Als stimulatie om de sprong naar een succesvolle samenwerking aan te gaan is de EFRO-Oost subsidie in het leven geroepen. Het delen van kennis en het aangaan van gedeelde projecten is een ware aanjager voor innovatie en dit wordt dan ook beloond wanneer het project aan een aantal vooraf vastgestelde prioriteiten en actielijnen voldoet.

  • Prioriteit 1: Versterken van de onderzoeks- en innovatiecapaciteit en invoering van geavanceerde technologieën;
  • Prioriteit 2: Bevorderen van hernieuwbare energiebronnen en ontwikkelen slimme energiesystemen en netwerken.

Er zijn naast de prioriteiten twee verschillende Actielijnen waar projecten op moeten aansluiten:

  • Actielijn 1: marktgerichte innovatie in samenwerking van mkb met elkaar, met grootbedrijf en/of met kennisinstellingen;
  • Actielijn 2: marktgerichte innovatie door middel van (gedeelde) test- en demonstratiefaciliteiten. Bij het aanvragen van een EFRO-Oost subsidie kan het voordelig zijn om samen te werken met een partij welke de ontbrekende kennis al in huis heeft. Bij Leap gaan wij graag met u in gesprek om samen te bekijken waar uw kansen liggen.

 

Openstellingen voor 2023 en 2024

  • 15 september 2022 t/m 30 november 2023: voor projecten binnen Prioriteiten 1 en 2, alleen Actielijn 1;
  • 1 maart 2023 t/m 28 februari 2024: voor projecten binnen Prioriteiten 1 en 2, alleen Actielijn 2
  • Medio 2023 t/m eind 2023: voor projecten binnen Prioriteiten 1 en 2, alleen Actielijn 1;
  • Begin 2024 t/m medio 2023: voor projecten binnen Prioriteiten 1 en 2, alleen Actielijn 2.
Claudi van der Vegt

MEER WETEN?

We helpen u graag verder,
neem contact op met:

 

CLAUDI VAN DER VEGT

Senior Consultant

Mail c.vandervegt@leap.nlBel 024-711 33 49

Meer weten?