Openstellingen MIT-regeling 2018 bekend

De openstellingsdata voor de MIT-regeling, oftewel de MKB Innovatiestimulering Topsectoren van de regio’s Zuid (Brabant, Zeeland en Limburg) en Zuid-Holland zijn bekend.

  • Voor haalbaarheidsprojecten is dit 17 april t/m 6 september 2018 op basis van first come first serve.
  • Voor R&D-samenwerkingsprojecten 2 juli t/m 6 september 2018 op basis van tendering.

Het instrument voor innovatieadviesprojecten is dit jaar komen te vervallen.

De andere provincies zullen hun openstellingsdata ook binnenkort bekend maken. De verwachting is dat de data hetzelfde zijn als in Zuid-Holland en de regio’s Zuid.

De MIT Zuid-regeling is uitsluitend gericht op mkb-ondernemingen die actief zijn in één van de negen topsectoren in Nederland. Dit betreft: Agri & Food, Biobased, Chemie, Energie, HTSM & ICT, Life Sciences & Health, Logistiek, Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Water.

Haalbaarheidsstudies

Hiermee kunnen vooraf de technische en economische risico’s en mogelijkheden van een innovatietraject in kaart worden gebracht. De bijdrage bestaat uit 40% van de subsidiabele kosten, tot een maximum van € 25.000,-. Beoordeling vindt plaats op volgorde van binnenkomst.

R&D-samenwerkingsprojecten (klein en groot):

Een R&D-project is gericht op vernieuwing van producten, processen of diensten. Een klein R&D-samenwerkingsproject bestaat uit minimaal twee MKB-bedrijven met maximaal € 575.000,- aan totale projectkosten. Een groot samenwerkingsproject bestaat uit minimaal twee MKB-bedrijven met maximaal € 1.000.000,- aan totale projectkosten.

Ook profiteren van de MIT-regeling?

Heeft u een projectidee? Neem dan contact op met Leap op 024-7113349 of met een van onze MIT consultants Claudi van der Vegt of Bianca Duiverman.

Meer weten?