Profiteer van uw service design voucher

De Nederlandse maakindustrie staat voor grote uitdagingen, zoals het ontwikkelen van slimme manieren om meer waarde te creëren voor klanten. Daarnaast hebben veel bedrijven in deze industrie te maken met de omslag van productleverancier naar dienstenleverancier. Onlangs heeft het Ministerie van Economische Zaken erkend dat de Nederlandse maakindustrie voor grote uitdagingen staat. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe regeling, waarmee u 75% subsidie krijgt op de inhuur van een expert op het gebied van ‘service design’.

Experts als helpende hand

De nieuwe regeling van het Ministerie van Economische Zaken bestaat uit een zogenaamde ‘service design voucher’. Deze voucher biedt u vanaf 1 maart aanstaande de mogelijkheid om 75% subsidie te krijgen op de inhuur van een expert op het gebied van ‘service design’. Dankzij deze voucherregeling betaalt u in plaats van €4.000,- slechts €1.000,- voor de inhuur van een expert. Deze expert is in staat om antwoord te geven op de volgende vragen:

  • Welke aspecten van mijn producten of diensten waarderen mijn klanten?
  • Op welke manieren kan ik meer waarde toevoegen voor mijn klanten?
  • Hoe vertaal ik mijn huidige producten naar innovatieve diensten?
  • Welke businessmodellen zijn voor mij als dienstverlener interessant?

Service design

Het principe van ‘service design’ kan in het verlengde van ‘Design Thinking’ worden gezien. Het uitgangspunt van dit principe is dat de gebruiker centraal wordt gesteld en dat tijdens het ontwerp bijvoorbeeld al wordt nagedacht hoe het eindproduct optimaal gerecycleerd kan worden. Ondanks dat ‘service design’ geen nieuw verschijnsel is, wordt het principe steeds belangrijker. De voornaamste reden hiervoor is dat de grenzen tussen producten en diensten steeds verder vervagen.

De gebruiker ervaart iets wat hem of haar wordt geleverd als één product en maakt steeds minder onderscheid tussen fysieke elementen en diensten daaromheen.

Voorbeeld
Wanneer consumenten een smartphone aanschaffen en de geïnstalleerde apps functioneren niet naar behoren, beïnvloedt dit direct de tevredenheid over het gehele aanbod en wellicht zelfs de mening over het betreffende merk. Als gevolg hiervan krijgen steeds meer bedrijven aandacht voor ‘service design’.

 

Ons aanbod

Indien u interesse heeft in het opstarten van een ‘service design’ project, kunnen wij u op twee manieren van dienst zijn:

  1. Aanvragen van deze subsidie, en
  2. Het adviestraject uitvoeren: u adviseren hoe uw business meer dienst- en klantgericht kan worden.

Bij Leap Business Innovation werken gespecialiseerde adviseurs met ruime kennis van ‘service design’. Zij gaan graag met u aan de slag met het volgende programma:

  1. Praktische workshop om belangrijke contactmomenten met uw klanten te inventariseren: vóór, tijdens en ná levering van het product.
  2. Gap-analyse waar de services rond fysieke producten kunnen worden verbeterd; ervaar eigen services door de ogen van klanten.
  3. Resultaat: inzicht in potentieel nieuwe businessmodellen, die bijdragen aan de groeiambitie van uw bedrijf.

 

Bent u geïnteresseerd in meer informatie over de voucherregeling? Neem dan gerust contact op met Marcel Klop, via 024 – 711 33 49 of m.klop@leap.nl.

Meer weten?