Rick de Meijer; mijn eerste weken bij Leap

Rick de Meijer

3 Februari 2020, 07:00 de wekker gaat. In een mum van tijd stond ik met gezonde spanning en mijn overhemd in m’n broek voor de spiegel. In de spiegel zag ik een Rick de Meijer van 24 jaar met een afgeronde opleiding Business Innovation in zijn binnenzak. Een nieuw avontuur in plaats van een stage in Indonesië of een minor in Polen. Nu is het tijd voor de eerste werk dag als Innovation Consultant.

De eerste week begon met een vergadering. Een vergadering waarin ik meer afkortingen heb gehoord dan letters in het alfabet zitten. ‘Jesse heb jij nog gekeken naar de ESF-regeling van die klant van vorige week of denk je naar aanleiding van het WBSO gesprek dat het sowieso SLIM is?’. Om maar een voorbeeld te noemen.

In de eerste maand heb ik kennis mogen maken met verschillende klanten, aanvragen geschreven, diverse trainingen gevolgd en het hele team van innovatieve Leap’ers de hand mogen schudden. Een super team dat mij heeft laten zien wat Leap allemaal kan doen voor een organisatie.

Voor ik het wist zat de eerste maand erop en heb ik in de gaten dat SLIM zijn niet per se iets is wat je bent, maar dat het ook een regeling is voor werkgevers om het MKB te stimuleren meer in te zetten op scholing en ontwikkeling.

De indruk die Leap mij geeft na deze maand is kennis en kunde in een innovatief jasje. Dat is de jas die ik ga aantrekken.

Die ene stap, Neem ‘m! 

Meer weten?