SBIR: oproep Artificial Intelligence voor de publieke diensten

Het SBIR-programma is op zoek naar bedrijven die nieuwe AI-producten gaan ontwikkelen voor de publieke sector. Het gaat daarbij om producten die de overheid helpen bij bepaalde maatschappelijke uitdagingen, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid of de openbare ruimte.

Bedrijven met een goed idee maken kans op €15.000,- subsidie voor een haalbaarheidsonderzoek. Deadline voor het indienen van een projectvoorstel (offerte) is maandag 3 juni (13:00).

In eerste instantie krijgen de beste voorstellen een opdracht voor het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek. Na een succesvolle eerste fase kan een subsidie aangevraagd worden voor de vervolgfase (prototyping, praktijkproeven en beproeven prototype). De hoogte van deze subsidie wordt later bekendgemaakt, maar was in vorige openstellingen enkele tonnen.

Om alvast een beter beeld te geven van het type projecten dat men zoekt, hieronder enkele voorbeelden:

  • AI-toepassingen voor het in kaart brengen van criminele netwerken en markten;
  • Het detecteren en evalueren van mogelijk relevant (beeldend) onderzoeks- of bewijsmateriaal;
  • Het voorspellen van rechterlijke uitspraken;
  • AI gebruiken om onderhoud beter te plannen of de doorstroming in de stad te verbeteren;
  • Op het sociaal domein kan AI ingezet worden om armoede beter te voorspellen;
  • AI kan ingezet worden om belangrijke teksten op te sporen.

Werkt uw bedrijf aan producten of diensten op het gebied van AI? Is er zelfs belangstelling getoond door een gemeente, provincie of andere overheidspartij in uw project(en)? Dan is het goed om hierover te sparren met de ICT-experts van Leap.

Wenst u direct meer informatie of wilt u alvast een projectidee toetsen? Neem dan direct contact met ons op en laat u helpen door onze specialisten.

Neem contact met ons op

Of bel direct 024 711 33 49.

Meer weten?