Servitization in de maakindustrie

Leap. The Innovation Agency begeleidt machinefabrikant met Servitization

Servitization is de toekomst van de industrie en heeft een groeiende belangstelling onder innovatieve ondernemers. Dit is het proces waarbij dienstverlening een steeds grotere rol krijgt in het businessmodel van maakbedrijven. Traditioneel wordt service bij maakbedrijven gezien als een kostenpost, door servitization verandert het echter van een kostenpost in een kans om actief in te spelen op klantwensen en zo extra omzet te genereren.

Leap. The Innovation Agency helpt bedrijven met de transitie van klassiek maakbedrijf naar integrale dienstverlener. Met een pragmatische aanpak helpen wij met het denken vanuit het perspectief van de klant. Hierbij worden de “problemen” en wensen van de klant in kaart gebracht om te kijken waar relevante en waarde kan worden toegevoegd. Deze waardetoevoeging staat centraal, ondersteund door een goed product dat reeds wordt geproduceerd.

Een mooie tegemoetkoming van de overheid is de Service Design Voucher, waarmee 250 ondernemers in de maakindustrie 3000 euro subsidie werd verleend voor Servitization adviesprojecten. Dit subsidie instrument betrof een pilot waarbij Leap al meerdere trajecten begeleid heeft. Leap houdt eventuele nieuwe openstellingen nauwlettend in de gaten en brengt u natuurlijk als eerste op de hoogte.

Bent u benieuwd hoe Servitization additionele omzet voor uw onderneming kan generen? Of wilt u weten wanneer er nieuwe gerelateerde regelingen opgesteld worden? Wij komen graag langs voor een toelichting door een van onze consultants. Neem contact op met Bart Jansen voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Meer weten?