Succesvolle MIT Haalbaarheid subsidies in 2021

MIT-Haalbaarheid

We mogen weer!

Het ziet er naar uit dat we gestaag toe bewegen naar het oude (nieuwe) normaal. Een kans om met een positieve blik de toekomst tegemoet te zien waar weer meer mogelijk is. Met de Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) 2022 als uitgelezen mogelijkheid om hier de daad bij het woord te voegen. Ambities vertalen naar impactvolle R&D projecten. De MIT haalbaarheid is het eerste instrument dat wordt geopend. Medio april worden de aanvragen in de vijf regio’s ingediend. Medio september is de openstelling voor R&D samenwerkingsverbanden, waar kleine en grote projecten in aanmerking komen voor respectievelijk €200.000,- en €300.000,-. De maatschappij ontwaakt; we mogen weer!

 

Achtergrond MIT Haalbaarheid

In het jaar van ons 15-jarige jubileum kan de MIT subsidie uiteraard niet ontbreken. Leap was er al vanaf het begin bij om de eerste MIT aanvragen succesvol in te dienen. Door deze ervaring weten onze consultants alle ins- en outs wat heeft geleidt tot talloze positieve beschikkingen. Het doel van deze regeling is om mkb Nederland te stimuleren om haar risicovolle ideeën te onderzoeken. Het beschikbare budget verlaagt de drempel van ondernemingen om te investeren in een haalbaarheidsstudie. Door zo’n studie worden de technische en economische risico’s in kaart gebracht. Zodoende wordt de potentie van het vervolgproject inzichtelijk. Een uitermate geschikte voorbereiding voor de MIT R&D Samenwerking!

 

Details MIT Haalbaarheid 2022

Net zoals voorafgaande jaren is de subsidiebijdrage een vast bedrag  van €20.000,-.  Hierin is het belangrijk dat ten minste 60% van het project wordt besteedt aan de haalbaarheidsstudie. Daarnaast is er nog ruimte voor experimentele ontwikkeling en/of industrieel onderzoek.

Het projectplan moet ingaan op de aansluiting van het project met de Kennis-en InnovatieAgenda’s van het Topsectorenbeleid. Per regio wordt er nog een verdiepingsslag gemaakt in de RIS 3 beleidsstukken. Onze consultants leggen verbanden tussen beoogde projecten en de visie en missies vanuit de overheden wat de kans tot slagen van een MIT subsidieaanvraag verhoogt. Daarnaast worden aanvragen beoordeeld op innovativiteit en economisch perspectief.

MIT haalbaarheid

TROTS OP ONS MIT-SUCCES IN 2021!

Vorig jaar hebben onze consultants dan ook succesvol subsidie aangevraagd voor de ontwikkeling van onder andere:

  • een autonome elektrische sondeerrups
  • een sneltest voor bacteriële infectieziekten
  • een innovatief vacuümisolatieproduct
  • een flexibel automatisch laadsysteem
  • een duurzaam reinigingsproduct
  • een nieuwe methode van vapour permeation

Dit is een voorbode voor 2022 waar we van plan zijn om 2021 te overtreffen! Uit deze voorbeelden kunt u afleiden dat er voor een grote diversiteit aan innovaties, subsidie mogelijk is. Laat ons uw project toetsen om er snel achter te komen of er ‘groen’ licht is voor een aanvraag.

Mike Theunissen

DIE ENE STAP NEMEN?

Wij helpen u graag verder. Neem contact op met:

 

MIKE THEUNISSEN

Consultant

Mail m.theunissen@leap.nlBel 024-711 33 49

Meer weten?