Summerschool Festival bij de Universiteit Twente

Leap. The Innovation Agency is door de Universiteit Twente gevraagd om ondersteuning te bieden bij twee summerschoolprogramma’s op de UT campus: “Startify7 IT-driven Social Entrepreneurship” en de track “EntrepreneurialU” in het CuriousU UT summerschoolprogramma. Startify loopt van maandag 15 tot 26 augustus, EntrepreneurialU van 15 tot 23 augustus. De ondersteuning van Leap bestaat uit het coachen van de deelnemers, het geven van workshops over financiering en het participeren in de jury.

Wat is een summerschool?

Summerschools zijn cursussen die plaatsvinden in de zomer en geïnitieerd worden door een kennisinstelling of een bedrijf. Een summerschool is voor deelnemers een ideale manier om een basis te leggen voor hun toekomstige carrière en om in contact te komen met andere culturen. Onder invloed van globalisering is het opdoen van internationale ervaring namelijk meer dan ooit een pré.

Op de UT campus vinden deze zomer het Startify en het EntrepreneurialU programma plaats:

[one-half-first]

Startify

Startify is een Horizon 2020-project dat gericht is op de opleiding van ca. 40 jonge toekomstige ICT-ondernemers in Europa. De doelgroep zijn gemotiveerde, Europese jongeren van 18 tot 25 jaar. Men organiseert 7 thematisch gerichte Summer Academies in 7 verschillende Europese steden middels een lean-training structuur, het benadrukken van teambuilding en learn-by-doing. Deze zomer wordt het gehouden op de UT met het thema ‘IT-driven Social Entrepreneurship’. Het doel is om je eigen startup te leren bouwen. Studenten tussen de 18 en 25 kunnen zich hier voor inschrijven. Uiteindelijk mogen de 3 beste teams participeren in een Bootcamp in Brussel (oktober 2016) waarbij ze ook mogen pitchen voor diverse Business Angels.

[/one-half-first]

EntrepreneurialU

EntrepreneurialU is een initiatief van de Universiteit Twente en loopt parallel aan Startify. Het merendeel van het programma is dan ook hetzelfde. Het vindt dit jaar voor de 2e keer plaats op de UT campus en de doelstelling is om ongeveer 30 deelnemers te selecteren. Studenten met de ambitie om ondernemer te worden of studenten die een business case willen testen kunnen zich hier voor inschrijven. Doelstelling is om een week als ondernemer op te treden. Men leert om zakelijke kansen te evalueren, het co-creëren van een werkend business concept, toegevoegde waarde te leveren voor een goed presterend team, omgaan met falen, succes te vieren en een business idee te pitchen.

 

Leap. The Innovation Agency

Leap. The Innovation Agency is reeds partner van de Universiteit Twente in de  TOP-regeling van het Kennispark Twente. Tevens is Leap sponsor van de jaarlijkse Young Technology Award. Leap voorziet start-ups regelmatig van advies om bijvoorbeeld additionele financiering te vinden. Ook wordt ondersteuning geboden bij de business cases en het coachen van vaak jonge ondernemers. In het summerschoolprogramma zitten dan ook meerdere momenten dat er door de Universiteit aandacht wordt besteed aan financiële aspecten. Vooral voor de Startify-groep is dit belangrijk. Bovendien moeten zij aan het eind pitchen voor echte investeerders. Tenslotte is het van belang dat deelnemers doorlopend gecoacht worden. Leap zal deelnemers coachen en een workshop over financiering voor startups verzorgen. Enkele collega’s, gespecialiseerd in funding voor bedrijven uit de technologische industrie (incl. IT), die deze twee weken in augustus gaan helpen zijn Bram de Vries, Thomas Boerrigter en Simon Zomerdijk.

 

Meer weten?