VIDA-subsidie voor Wafilin systems

Wafilin

Voor Wafilin Systems is Leap aan de slag gegaan met de VIDA-regeling, VIDA staat voor Value-added Innovation in fooD chAins. Het doel is om de implementatie van nieuwe oplossingen in de food sector te versnellen. VIDA richt zich met name op het beter omgaan met water en energie door middel van Key Enabling Technologies. Daartoe stelt VIDA subsidie beschikbaar aan bedrijven in de agri-food. Er waren drie verschillende funding vouchers (100% subsidie):

  • Innovation support voucher: tot 5.000 euro. Dit is een voucher voor de kosten van consultancy, marktstudies, haalbaarheidsstudies etc. Bedoeld om kennis te vergaren.
  • Validation voucher – 10.000 tot 25.000 euro: hiermee kan een technologische oplossing getest of gevalideerd worden.
  • Demonstration voucher – 10.000 tot 60.000 euro per MKB’er: ondersteuning voor een demonstratieproject voor een samenwerking van minimaal twee MKB’s. Het overkoepelende doel is om grondstofverbruik in de voedselketen terug te dringen met behulp van nieuwe technologie.

 

Wafilin Systems

Wafilin Systems B.V. heeft meer dan 40 jaar ervaring in het ontwerpen van gespecialiseerde membraan gebaseerde oplossingen voor zeer efficiënte toepassingen in de voedingsmiddelen-, dranken-, textiel- en zuivelindustrie. Haar missie is om unieke technologieconcepten te leveren om de kosten van complexe processen te verlagen en verborgen waarden te ontgrendelen voor hogere winstgevendheid en groei.

 

Samenwerking met 5 partijen!

Leap heeft samen met Wafilin Systems een aanvraag ingediend voor de Demonstration Voucher, van in totaal ruim 2 ton subsidie. Dit betreft een samenwerking van 5 partijen (Wafilin Systems, Westra RVS, IdeeTechniek, Hellebrekers BV en Dairy Campus). Er is een stand-alone membraanfiltratiesysteem ontwikkeld om zuiver water te winnen uit rauwe melk (zonder verlies van melkkwaliteit en waardevolle stoffen). Deze kan plug&play aangesloten worden op de grotere melkcarrousels. Het systeem is nu klaar voor een real life demonstratie op de Dairy Campus te Leeuwarden.

Thomas Boerrigter

MEER WETEN OVER de VIDA-regeling?

Wij helpen u graag verder. Neem contact op met:

 

Thomas Boerrigter

Senior Consultant

Mail t.boerrigter@leap.nlBel 024 711 33 49