Wij stellen graag aan u voor: Björn Kamphuis

Bjorn Kamphuis

Eerste maanden Björn Kamphuis

 

Hey mijn naam is Björn Kamphuis en ben 28 jaar oud. Ik ben geboren in Oldenzaal en zie mezelf als een echte Tukker. Mijn hobby’s zijn wielrennen en zwemmen, maar in het algemeen ben ik graag buiten. Verder ben ik druk met het brouwen van mijn eigen bier in de weekenden. Voor mijn bachelor heb ik de opleiding Biologie en medische laboratorium onderzoek gedaan waarna ik mijn master heb afgerond in het vakgebied nanotechnologie. Tijdens mijn master heb ik een affiniteit voor microfluїdica en Lab-on-a-chip systems ontwikkeld.

Als ik terug kijk op mijn eerste maanden bij Leap dan heb ik de eerste dagen ervaren als chaotisch door de vele MIT haalbaarheid aanvragen. Na het indienen van deze aanvragen keerde de rust terug om vervolgens direct door te gaan met de WBSO-aanvragen. Tijdens deze eerste weken ben ik hierin goed begeleid door collega’s en heb ik gelukkig ondanks de corona pandemie nog wat bedrijven fysiek mogen bezoeken.

Het geen wat mij het meest bijblijft van de eerste periode is dat er zoveel potentieel in de regio Twente zit. Met veel bedrijven in de sectoren High Tech en Life, Sciences en Health waar leuke en innovatieve onderzoeken worden verricht. Ik verwacht hier in de aankomende periode meer mee aan de slag te gaan waarbij ik ook mijn kennis binnen de nanotechnologie kan inzetten. Het werken bij Leap was een onverwachte wending maar als ik nu terugkijk een zeer leuke en uitdagende werkplek.

Meer weten?