Wij stellen graag aan u voor: Mike Theunissen

Mike Theunissen

Met mijn inspirerende blog pak ik de uitgelezen kans om terug te blikken op mijn allereerste maand binnen Leap. Hiermee ook het einde van de proefmaand, waarna beide partijen besluiten of we doorgaan. Tipje van de sluier, wat mij betreft gaan we gewoon door zoals het nu gaat! En wel om de volgende eerste ervaringen.

 

Warm welkom

Om te beginnen met het warme welkom waar ik zelfs de week voordat ik begon met open armen ben ontvangen. Kleine gebaren als een bloemetje via Greetz en een welkomsttekst in mijn notitieblok, persifleert gelijk de werkcultuur binnen Leap; we doen het echt samen als team. Zo mocht ik in de tweede week al naar Enschede (in m’n mooie leaseauto uiteraard) waar de training goeroe Han ons heeft kunnen triggeren en echt aan het denken heeft gezet. Met een geniaal antwoord op mijn vraag, hoe lopen we weg aan het einde van de dag? ‘Niet geïnspireerd, maar gedesillusioneerd!’ Tevens was dit ook een leuke manier om je collega’s beter te leren kennen, aangezien je gelijk de diepte in duikt.

 

Op de planning van deze week stond ook een klantgesprek op locatie voor een strategische sessie, helaas kon dit niet doorgaan. Hopelijk zal ik de komende periode meer bij klanten langsgaan om te zien waar ze mee bezig zijn en te onderzoeken waar Leap van toegevoegde waarde kan zijn. Hierin schroomt Leap niet om nieuwe collega’s meteen mee te laten draaien. Voor de SLIM-campagne mocht ik zelfstandig klanten opbellen om hen te informeren over deze subsidiekans, wat ook gelijk een mooie kans was om mijzelf voor te stellen.

Het hoogtepunt in deze maand heb ik zelf kunnen opzetten door simpelweg mijn interesses te blijven volgen en te uiten richting het team. Als innovatieadviseur is het van wezenlijk belang om up-to-date te blijven van opkomende trends en ontwikkelingen. Eén daarvan is circulair ondernemen, waar we als maatschappij en bedrijfsleven onze manier van leven anders gaan inrichten. Duurzaamheid is hierin niet genoeg, maar juist te streven naar positief stimulerende externaliteiten en het closen van de loop. De R-ladder is hier een handige tool in.

 

Take a leap of inspiration

Over het algemeen dus een prima eerste maand kan ik wel zeggen met een aantal inzichten. De initiatieven vanuit de overheid om innovatie te stimuleren binnen het bedrijfsleven kunnen echt van betekenis zijn. Zo wordt duurzaamheid gestimuleerd met bijvoorbeeld de DEI+, EIA en MIA subsidies. Maar ook risicovolle projecten waar echt aan iets nieuws wordt gewerkt kunnen steun ontvangen d.m.v. de MIT-regeling, zowel voor een haalbaarheidsstudie als een samenwerkingsproject. Ik ben sinds kort aangesloten bij het interne MIT-campagne team waar we gaan inventariseren waar kansen liggen voor onze klanten.

De raakvlakken met de circulaire economie zijn talrijk, van het toetsen van nieuwe technieken om producten te refurbishen tot consortiums bestaande uit mkb-bedrijven om nieuwe R&D projecten te laten slagen. De mogelijkheden zijn eindeloos! Gaaf om hier betrokken bij te blijven. Hierbij vind ik het principe ‘get out of the building’ echt een aanrader waar je tunnelvisie doorbreekt en sneller trends en mogelijkheden spot.

Meer weten?