PCV Group B.V.

Slim-subsidie voor het optimaliseren en ontwikkelen van een nieuwe leercultuur

Klant: PCV Group B.V.
Subsidieregeling: SLIM-regeling
Project: Trots – passie – lef en kunde bij PCV

PCV Group BV, PCV – People Creating Value, is een technische partner voor end-to-end productontwikkeling van consumenten-, industriële en medische producten. Technici werken iedere dag aan oplossingen waardoor “good products” veranderen in “great products”.

Technische ontwikkelingen gaan razendsnel. Dit heeft tot gevolg dat de houdbaarheid van kennis korter wordt. In een markt waar capabele technici schaars zijn, is het behouden van werknemers én het ontwikkelen van hun kennis en kunde zeer waardevol voor de organisatie. Werknemers zijn namelijk het kapitaal van PCV. Zeker in een onvoorspelbare omgeving gekenmerkt door: stringenter wordende klanten, technologische ontwikkelingen en een krappe arbeidsmarkt is het een wens (en noodzaak) om de leercultuur, het HR- en organisatiebeleid verder te optimaliseren en ontwikkelen, van Human Resource Management naar Human Capital Management.

Leap heeft voor PCV Group succesvol de SLIM-subsidieregeling aangevraagd waardoor zij €25.000,- subsidie ontvingen om bovenstaand project onder begeleiding van Mazars HR Services uit te voeren.

Bekijk de gehele case

Net als PCV Group met ons samenwerken?

PCV Group project: video transcript

Hoe belangrijk is de ontwikkeling van uw personeel voor uw bedrijf? En welke mogelijkheden biedt u uw medewerkers hierin? In deze video laten wij u zien hoe u tot een goede duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers komt door middel van een gerichte HR en subsidieaanpak.

 

Met behulp van de SLIM-subsidieregeling kan samen met een extern adviseur de kennis en kunde van de medewerkers in kaart worden gebracht dat kan uitmonden in een opleidings- of ontwikkelplan. Naast het in kaart brengen van de kennis en kunde kan er ook een methode ontwikkeld worden om die kennis en kunde optimaal te integreren in de organisatie. Daarnaast is het heel mooi binnen deze regeling dat zowel interne als externe kosten in aanmerking komen.

 

We zijn op de hoogte gebracht door de SLIM-subsidie door Leap en door Mazars en we hadden ideeën en plannen en zij hebben getipt om dit te combineren met een goed HR plan en een subsidieaanvraag. Hierdoor kunnen wij onze plannen realiseren en ook versnellen.

 

PCV is een dienstverlenend bedrijf dat technologie en producten ontwikkelt voor klanten. We werken aan verbeteren van producten maar ook het creëren van baanbrekende nieuwe concepten.

We werken in dispensing and dosing, kinematica en mechanismen en verwarming en cooling. Onze mensen zijn belangrijk. We heten “People Creating Value”. De creativiteit en kwaliteit zit in en komt uit onze mensen. De mensen staan dus voorop. The People are Creating the Value.

 

Samen met Mazars hebben we nu ons HCM plan gemaakt, Human Capital Management plan. Met het team van mensen intern hebben we naar onze kernwaarden gekeken; trots, passie, lef en kunde. En Mazars heeft geholpen ons HRM plan te maken zodat we dat op één A4 kunnen zetten en makkelijk kunnen communiceren en implementeren.

 

En Leap heeft geholpen om de subsidieaanvraag te doen zodat we onze kosten hebben kunnen reduceren. De samenwerking met Mazars en Leap is essentieel omdat zij de deskundige zijn op dit gebeid en zij kunnen helpen om een goed en realiseerbaar plan te maken. Hierdoor hebben wij heel effectief dit kunnen uitvoeren.

 

Door onze gezamenlijke dienstverlening kunnen we onze klant optimaal ontzorgen en ondersteunen. Mazars pakt hierbij het inhoudelijke vraagstuk en Leap ondersteunt optimaal bij het subsidievraagstuk.

 

Als HR-adviseur zijn we nauw betrokken bij dit project, van het begin af aan. Wij begrijpen deze organisatie de mens het kapitaal vormt en dat de technologische haalbaarheid verkort. Juist daarom hebben we samen met PCV een projectteam opgestart. Binnen het projectteam gaan we kijken hoe we daadwerkelijk kunnen komen tot een leercultuur. Om de concurrentiepositie te kunnen behouden en verstevigen is het dus noodzaak om in te zetten op een cultuur dat staat voor een leven lang leren. Die wens, die behoefte, daar maken wij een vertaling van naar een concreet actieplan.

 

Ik denk dat de SLIM-subsidie niet alleen belangrijk is binnen dit project maar dat het een interessante regeling is voor mkb breed. In praktijk zie je vaak dat met name het groot bedrijf de mogelijkheid heeft om een eigen opleiding- en ontwikkelafdeling te hebben. En voor het mkb vormt het meer een uitdaging.

 

Juist de opleiding en ontwikkeling is belangrijk om de concurrentiepositie te verstevigen en is een mooie regeling om daar gebruik van te maken. En op die manier kennis, tijd en middelen in huis te halen. Elke verandering vraagt ook om een uniek leeraspect van jouw organisatie. De SLIM-subsidie maakt het mogelijk om te achterhalen wat de organisatie ontwikkelbehoefte is. Maar ook de ontwikkelbehoefte is van jouw medewerkers om uiteindelijk concurrentiegericht te blijven.

 

Door onze strategische aanpak hebben wij de activiteiten die PCV uitvoert kunnen koppelen aan de SLIM-subsidieaanvraag. Wij hebben hen van A tot Z kunnen ontzorgen, samen met onze partner Mazars, en zodoende een subsidieregeling van € 25.000,- voor hun kunnen verzilveren.

 

Heeft u een project op het gebied van?:

  1. Doorlichten van onderneming
  2. Loopbaan- of ontwikkeladvisering
  3. Stimuleren van leren & ontwikkelen
  4. 3e leerweg

Neem dan contact met ons op. Dan gaan we er gezamenlijk een succes van maken!