Stapelfinancieren

Leap is uw partner als het gaat om de financiering van uw onderneming voor meer innovatie. Bij Leap helpen we financiële innovatie en duurzaam ondernemen samenkomen, waaronder door de innovatieve benadering: stapelfinancieren. Ontdek hoe stapelfinanciering als financiële strategie bijdraagt aan een duurzame groei en een versterkte bedrijfsvoering voor uw onderneming.

Wat is stapelfinancieren?

Wanneer u financiering wenst voor uw onderneming, is stapelfinanciering een mogelijke optie. Bij stapelfinanciering kiest u voor een mix van diverse financieringsvormen voor het realiseren van uw ondernemingsplannen. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van uw eigen geld inleggen, leningen en subsidies. Het kan variëren van het eigen vermogen en leningen tot subsidies en crowdfunding. Hiermee worden dus diverse vormen van financiering bij elkaar opgestapeld, oftewel: stapelfinancieringen.

Het doel met stapelfinancieren? Dat is het leggen van een stevig financieel fundament, waardoor uw bedrijf zich kan blijven aanpassen aan de veranderende marktomstandigheden.

Waarom kiezen voor een gestapelde financiering?

De keuze voor stapelfinanciering biedt ondernemers vele voordelen. Er wordt immers meer dan één financieringsvorm gebruikt, waardoor er sprake is van een stevige financiële structuur. Hierdoor worden risico’s geminimaliseerd – het risico wordt verspreid door diverse financieringsvormen. Hierdoor bent u niet enkel afhankelijk van één bepaalde partij voor uw financiering en heeft u een buffer tegen onverwachte economische schommelingen.

Tegelijkertijd is het ook mogelijk om een hoger bedrag te kunnen financieren en heeft u bij stapelfinancieren zelf de regie voor welke financieringsvormen u kiest. Hiermee biedt stapelfinanciering dus niet alleen een gespreid risico en de mogelijkheid een groter bedrag te financieren, ook zorgt het voor meer flexibiliteit voor u als ondernemer.

Duurzame groei voor uw onderneming

Bij Leap zijn wij uw partner als het gaat om duurzaam ondernemen. Niet alleen biedt stapelfinanciering financiële voordelen voor uw onderneming. Het kan ook een bijdrage leveren aan uw doelstellingen op het gebied van duurzaamheid. Ontdek hoe u met de juiste financieringsmix uw bedrijf kan laten groeien op zowel financieel als ecologisch verantwoord vlak.

Zijn er ook nadelen aan stapelfinancieringen?

Ondanks de vele voordelen van stapelfinanciering heeft het ook potentiële nadelen. Zo kan het een uitdaging zijn om diverse financieringsbronnen te beheren en kan het gepaard gaan met extra kosten. Denk bijvoorbeeld aan juridische of administratieve kosten. Voordat u met stapelfinanciering begint, is het daarom goed om de potentiële nadelen te erkennen en af te wegen tegen de vele voordelen van stapelfinancieren.

Bepaal de juiste financieringsstrategie voor uw onderneming

Kiest u voor stapelfinanciering? Dan is het van belang om de juiste financieringsmix te kiezen voor uw onderneming. U dient met een doordacht plan te komen om op succesvolle wijze diverse financieringsbronnen te stapelen. Bij Leap kunt u altijd terecht voor meer informatie wanneer u er niet uitkomt met het bepalen van uw financieringsstrategie.

Leap is uw partner in innovatie en ondersteunt bij het aantrekken van de nodige financiering. Onze financieringsspecialisten kijken of private financiering binnen het bereik ligt om u aan uw financieringsbehoefte te helpen. Met de financieringscheck van Leap kijkt u of uw bedrijf in aanmerking komt voor een vrijblijvende afspraak. Hier praten we verder over uw financieringsbehoefte en -mogelijkheden.

Voorbeelden van stapelfinancieringen

Verschillende financieringsvormen zijn geschikt voor toepassing in stapelfinanciering. Hieronder geven we een toelichting op enkele van deze vormen.

Uw eigen vermogen of een banklening

Hierbij kunt u financiering verkrijgen door zowel een traditionele banklening af te sluiten als uw eigen aandelenkapitaal in te leggen. 

Voorbeeld: stel dat u als start-up een deel van uw eigen vermogen inlegt en zo aandeel krijgt in het bedrijf – en tegelijkertijd een zakelijke lening afsluit bij de bank voor aanvullend werkkapitaal. 

Subsidies en crowdfunding

Wanneer u een duurzaam project gefinancierd wilt krijgen, is dit een zeer relevante financieringsvorm. Hierbij kunt u crowdfunding opzetten op diverse platforms of kiezen voor een subsidie aanvragen van overheden of non-profitorganisaties. Dankzij deze financieringsvormen is het mogelijk duurzame projecten van de grond te krijgen.

Voorbeelden van duurzaamheidssubsidies

Er zijn diverse duurzaamheidssubsidies waaraan u kunt denken om de volgende “groene” stap te zetten. Enkele zeer populaire subsidies hierin zijn:

Lees meer over hoe u kunt bijdragen aan een circulaire economie

Lease

Lease als financieringsvorm biedt een praktische oplossing voor de aanschaf van grote bedrijfsmiddelen, waarbij u dan niet direct eigenaar wordt. Ook hoeft u de investering bij deze financieringsvorm niet direct in één keer te doen, waardoor lease een ideale optie is voor stapelfinanciering. Het gebruik van eigen middelen wordt hierbij tevens geminimaliseerd.

Doe de financieringscheck 

Wilt u na meer informatie over stapelfinancieren weten of u in aamerking komt voor deze vorm van financieren? Bij Leap bieden we de mogelijkheid voor een gratis financieringscheck. Zo ontdekt u of uw onderneming in aanmerking komt met private financiering en weet u zeker of u uw plannen verder kunt uitbouwen en kunt groeien als onderneming. Dit bespreekt een van onze specialisten met u in een vrijblijvend gesprek. Ontdek of u in aanmerking komt met uw onderneming.

Stapelfinancieren met Leap als uw partner

Kiest u voor stapelfinanciering als financiële benadering voor uw onderneming? Leap helpt u aan groeikapitaal – welke financieringsbehoefte u ook heeft. Door een oriënterend gesprek worden uw toekomstplannen achterhaald en zo een risicoprofiel vastgesteld. Aan de hand daarvan wordt bepaald welke financieringsvormen het beste passen bij uw financieringsbehoeften. Is dit inzichtelijk? Dan gaan we voor u aan de slag met een op maat gemaakte aanpak. Want: financieren is maatwerk.

Waarom kiezen voor Leap als financieringspartner?

Leap ondersteunt in het aantrekken van private financiering. Hierbij gaat het om de financiering die wordt opgehaald bij banken, informals en professionele investeringsfondsen. Bij Leap hebben we diverse specialisten op het gebied van subsidies en private financiering onder één dak. Dit is wat Leap uniek maakt. Dankzij deze krachtenbundeling heeft Leap de mogelijkheid om elk financieringsvraagstuk te benaderen vanuit elk mogelijk perspectief. Met ons uitgebreide netwerk kunnen we u verbinden met relevante partijen. Zo richten we gezamenlijk de focus op één doel: de groei van uw bedrijf.

Subsidieadvies van Leap

Naast private financiering helpen wij ondernemingen bij het aanvragen van subsidies met als doel bedachte innovaties te kunnen realiseren. Leap helpt ook uw onderneming aan de juiste subsidie(s) te komen, ongeacht de sector waarin u opereert. Laat u adviseren over de subsidie die het beste aansluit bij uw plannen voor innovatie.

Maak een afspraak met een van onze specialisten

Bent u benieuwd of u het maximale uit uw subsidieaanvragen haalt? Wilt u weten welke subsidie- en financieringskansen u voor uw organisatie kunt benutten? Maak dan nu een afspraak om de kansen en mogelijkheden te bespreken. Leap helpt uw onderneming graag verder.