Circulaire Economie


Maximale subsidie € 20.000
Periode 23 maart t/m 29 september
Type
Project
Samenwerking
Type
Bijdrage
Bedrag
Type
subsidie
nationaal

Circulaire Ketenprojecten

De Nederlandse economie moet uiterlijk in 2050 volledig circulair zijn. Dit vergt een complete herinrichting van product- en materiaalketens. Met deze subsidieregeling ondersteunt de Nederlandse overheid bedrijven die drempels ervaren om hun product, proces of dienst circulair te maken.

De subsidie Circulaire Economie is bedoeld voor consortia die in ketenverband aan de slag willen om innovaties die hiervoor nodig zijn te realiseren en hiervoor een ervaren procesbegeleider willen inhuren. Het mogen zowel bestaande of (deels) nieuwe ketens betreffen. Uitgangspunt is dat de nieuwe circulaire oplossing een vermindering van grondstoffengebruik en CO2-emissie oplevert.

Circulaire Economie ketenproject: WIE KOMEN IN AANMERKING?

Consortia van 3 tot 6 MKB’ers, waaronder maximaal 1 groot bedrijf. Het consortium omvat minimaal 3 verschillende primaire rollen in de betreffende keten. Buitenlandse ondernemingen mogen meedoen in een consortium, mits de resultaten ten goede komen aan de Nederlandse economie.

 

Regeling Circulaire Economie: Waar mag subsidie op aangevraagd worden?

U kunt subsidie ontvangen voor de eigen kosten die nodig zijn voor de uitvoering van dit project en de inhuur van een procesbegeleider. Het startpunt van het project is een duidelijk idee van het product, proces of dienst dat circulair moet worden en waarvan de haalbaarheid al is aangetoond. Het eindpunt van het project is een circulaire werkwijze die u kunt gaan implementeren in de bedrijfsvoering of een circulair product of dienst dat gereed is om de markt op te gaan.

Voorbeeldprojecten zijn te vinden op de website van RVO.

 

Wat komt niet in aanmerking voor subsidie?

 • Reguliere bedrijfsactiviteiten
 • Algemene kennisoverdracht en opleidingen
 • Deelname aan symposia en tentoonstellingen
 • Marketing en sales
 • Marktonderzoeken
 • Haalbaarheidsstudies

 

BELANGRIJKE VOORWAARDEN VOOR Circulaire Economie-AANVRAAG

De looptijd van het project is maximaal 2 jaar. De start is binnen zes maanden na het indienen van de aanvraag. De ingehuurde procesbegeleider heeft minstens 1 jaar relevante ervaring. Na afloop van het project blijven minstens 3 deelnemers samenwerken in de keten. De subsidie valt onder de regels van de-minimissteun.

 

De subsidie hoogte voor een Circulair ketenproject

De subsidie bedraagt 50% van de subsidiabele kosten. Per partner in het consortium is deze maximaal € 20.000. Per kalenderjaar mag u een keer subsidie ontvangen voor een nieuw circulair ketenproject. Als een van de partners in uw samenwerkingsverband dit kalenderjaar al subsidie heeft aangevraagd en ontvangen, wordt de gehele aanvraag afgewezen. In 2022 was het totaal beschikbare budget € 6.125.000

 

INDIENINGSTERMIJN 

Zodra de indieningstermijn bekend is zullen wij deze hier plaatsen. Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst beoordeeld tot het budget op is. In 2021 was het budget niet uitgeput.

 

Circulaire economie SUBSIDIE AANVRAGEN MET LEAP

Wilt u in ketenverband aan de slag om uw innovaties die hiervoor nodig zijn te realiseren én hierbij een procesbegeleider inhuren? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de subsidieregeling Circulaire Economie. Twijfelt u hierover of zoekt u hulp bij het indienen van uw aanvraag voor de Circulaire Economie-regeling? Dan kan Leap u helpen! Onze specialisten hebben een technische achtergrond en weten precies welke informatie relevant is voor uw Circulaire Economie-aanvraag. Samen stellen we een kansrijke aanvraag op!

Veel ondernemers die duurzaam ondernemen, komen naast de Circulaire Economie in aanmerking voor nog veel meer verschillende regelingen die fiscaal voordeel bieden. Denk hierbij aan de SLIM-regeling en EIA-subsidie. Wellicht u ook? Leap brengt uw subsidiekansen graag in beeld.

Subsidie aanvragen?

Wilt u de Circulaire ketenproject-regeling aanvragen en weten hoe Leap u hierbij kan helpen?

Maak een afspraak

Bertus Postma

Managing Consultant

Direct bellen

Ma t/m vrij: 9.00 - 17.00

Heeft u nog vragen?

Neem contact op! Wij staan voor u klaar.

Neem contact met ons op

Wilt u innoveren, groeien of gewoon eens een ander paar ogen naar uw subsidie- innovatie-inspanningen laten kijken? Neem dan nu contact met ons op!

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  Bertus Postma

  Managing Consultant

  Of bel direct!
  +31 (0)24 711 33 49

  Ma t/m vrij: 9.00 - 17.00

  Over Leap 

  Wij zijn Leap. The Innovation Agency. Wij zijn een adviesbureau gespecialiseerd in subsidies, financiering en innovatie voor Nederlandse technologiebedrijven. Met onze branchespecifieke en strategische aanpak behalen wij voor u het maximale rendement uit innovatiefinanciering en subsidies. Wij zien het maximaliseren van uw innovatiekracht als onze missie!

  Met gedreven consultants die een passie hebben voor technologie en innovatie, brengen wij relevante subsidiekansen in kaart en benutten wij deze op regionaal, nationaal en Europees niveau. Onze consultants spreken de taal van uw bedrijf en hebben knowhow van het subsidielandschap en bijpassende wet- en regelgeving. Met strategisch onderzoek en een subsidie roadmap zetten wij kwalitatieve aanvragen neer die leiden tot een hoge slagingskans en toegekende subsidies. Daarbij hoort vanzelfsprekend een goede borging van deadlines en administratieve vereisten. Met een aantoonbaar (internationaal) trackrecord kunnen wij ook u van dienst zijn bij het verzilveren van het maximaal subsidiepotentieel.

  Naast de Circulaire Economie kunnen wij u ook helpen met advies en aanvraag van de Innovatiebox, MKB Idee, WBSO-subsidie en meer!