EIC Transition


Maximale subsidie 2,5 miljoen
Periode 18 september
Type
Project
Individueel
Type
Bijdrage
Bedrag
Type
subsidie
Europees

Binnen de EIC-subsidie zijn er drie instrumenten aangekondigd voor het subsidiëren van de innovatieontwikkelingen. Dit zijn de EIC Pathfinder, EIC Accelerator en de EIC Transition.

Met de EIC Transition subsidie wordt de financiering voor de ontwikkeling en validatie van nieuwe technologie gestimuleerd. Ook behoort het opstellen van een businesscase en -model hiertoe.

De EIC Transition Pilot kent twee soorten oproepen: ‘Open’ en ‘Challenges’. Het open programma is niet gebonden aan thema’s, doelstellingen of expertises. Het challenge programma richt zich op specifieke onderwerpen.

EIC Transition: Wie komen in aanmerking?

De EIC Transition is voor individuele aanvragers (mkb’ers, spin-offs, start-ups of onderzoeksinstellingen) welke gevestigd zijn in de Europese lidstaten of derde landen. Naast bovenstaande individuele aanvragers kan er ook een aanvraag ingediend worden door een klein consortium met minimaal 2 en maximaal 5 partners. Dit consortium mag bestaan uit universiteiten, grote organisaties, onderzoeksinstellingen, mkb-ondernemingen of (eind)gebruikers.

LET OP! Als u in aanmerking wil komen voor de EIC Transition subsidie moet de aanvraag een vervolg zijn op een eerder ingediende aanvraag van de EIC Pathfinder subsidie, Horizon 2020 FET-open, FET-proactive, FET flagships of FET ERAnet calls.

 

“100% vergoeding voor ontwikkeling en validatie van nieuwe technologie en tevens om een businesscase en -model op te stellen!”

 

EIC Transition Pilot

EIC Transition heeft open financiering voor projecten op elk gebied van wetenschap of technologie en uitdagingsgestuurde financiering op specifieke strategische gebieden.

Transition-Open ondersteunt projecten die:

 • Fundamenteel, interdisciplinair, high-risk onderzoek verrichten met aantoonbare impact.
 • Baanbrekende technologieën door ontwikkelen naar een werkbaar principe.
 • Lange termijn effecten beogen voor de Europese burger, economie en samenleving.
 • Onderzoeksresultaten omzetten in concrete maatschappelijke en/of economische innovaties.

Transition Challenges ondersteunt projecten die:

 • Baanbrekende innovaties door ontwikkelen richting een mark potentieel.

 

EIC Transition: subsidiebedragen tot € 2,5 miljoen

Voor de EIC transition subsidie mogen de projecten een omvang hebben tot ca. € 2,5 miljoen en de projecten mogen maximaal 4 jaar duren. Met een onderbouwing kan er ook een verzoek ingediend worden voor een langere projectduur of een hoger subsidiebedrag. Het totale budget voor Open is € 59,6 miljoen en € 40,5 miljoen voor Challenges.

 

Beoordeling Transition projecten

Het beoordelen voor beide instrumenten bestaat uit 2 fasen. De eerste beoordeling wordt gedaan door EIC experts. Zij sturen het resultaat en geven feedback binnen 9 weken na de deadline, dit is fase 1. Bij goedkeuring wordt u uitgenodigd voor een interview, met beoordeling door een EIC jury. Heeft u dit proces met succes doorstaan dan wordt de subsidie na ongeveer 6 maanden na de deadline toegekend.

 

Deadline EIC Transition

 • 18 september

 

EIC Transition AANVRAGEN MET LEAP

Bent u een ambitieuze mkb’er en houdt u zich bezig met ontwikkeling, groei en internationalisering van het bedrijf? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de European Innovation Council Transition ofwel EIC Transition. Direct weten of u in aanmerking komt voor de EIC-subsidie of bent u op zoek naar hulp met het schrijven en indienen van uw EIC-aanvraag? Dan kan Leap u helpen. Onze specialisten weten exact welke informatie relevant is voor uw EIC-aanvraag. Samen stellen we een kansrijke EIC-aanvraag op!

EIC Transition AANVRAGEN?

Wilt u de EC Transition-regeling aanvragen en weten hoe Leap u hierbij kan helpen?

Maak een afspraak

Thomas Boerrigter

Managing Consultant

Direct bellen

Ma t/m vrij: 9.00 - 17.00

Heeft u nog vragen?

Neem contact op! Wij staan voor u klaar.

Neem contact met ons op

Wilt u innoveren, groeien of gewoon eens een ander paar ogen naar uw subsidie- innovatie-inspanningen laten kijken? Neem dan nu contact met ons op!

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  Thomas Boerrigter

  Managing Consultant

  Of bel direct!
  +31 (0)24 711 33 49

  Ma t/m vrij: 9.00 - 17.00

  OVER LEAP 

  Wij zijn Leap. The Innovation Agency. Wij zijn een gespecialiseerd adviesbureau op het gebied van subsidiesfinanciering en innovatie voor Nederlandse technologiebedrijven. Met onze branchespecifieke en strategische aanpak kunnen wij voor u het maximale rendement uit innovatiefinanciering en subsidies behalen en daarmee de innovatiekracht van uw organisatie zo groot mogelijk maken.

  Met grote passie voor innovatie en technologie werken wij met een team van gedreven experts om relevante subsidiemogelijkheden in kaart te brengen en te benutten op regionaal, nationaal en Europees niveau. Onze consultants spreken de taal van de organisatie en hebben kennis van het subsidielandschap en relevante wet- en regelgeving. Aan de hand van strategisch onderzoek en een subsidie roadmap verzorgen wij kwalitatieve aanvragen van A tot Z die leiden tot een hoge slagingskans en toegekende subsidies. Vanzelfsprekend zorgen wij voor een goede borging van deadlines en administratieve vereisten. Met een aantoonbaar (Internationaal) trackrecord helpen wij ook u graag bij het verzilveren van het maximaal subsidiepotentieel.

  Naast de EIC-subsidie, kunnen wij u ook helpen met subsidieadvies en de aanvraag van mkb ideeSLIM-subsidieWBSO-subsidie en meer!