Loopduur
Subsidie
Doorlopend
Max. subsidie
per project
€ 350.000
Type
Bijdrage
Bedrag
Type
subsidie
nationaal

Subsidiekans ontdekken?

Wilt u de MIT-subsidie aanvragen en weten hoe Leap u hierbij kan helpen?

Of bel ons direct: 024 711 33 49

MIT-Subsidie

Mkb Innovatiestimulering Regio en Topsectoren

Én mkb’er én actief bezig aan een voor uw bedrijf innovatieve en onderscheidende ontwikkeling? Of heeft u juist behoefte aan gedegen onderzoek om uitsluitsel te krijgen over of uw innovatieve en onderscheidende ontwikkeling wel technisch en financieel haalbaar is? Dan komt de MIT-subsidie (voluit de Mkb Innovatiestimulering Regio en Topsectoren) voor u als geroepen! Lees hieronder meer over de MIT-subsidie.

MIT-subsidie: aanjager van technologische vernieuwing

De MIT-subsidie kan zonder meer worden bestempeld als een aanjager van technologische vernieuwing. Want de MIT-regeling is een steun in de rug voor mkb-ondernemingen die, al dan niet in samenwerking met andere organisaties, werken aan technologische vernieuwingen die leiden tot nieuwe producten, diensten of nieuwe processen. Juist nu is het de tijd om kansen te pakken en buiten de huidige businessmodellen te durven denken en opereren, om binnen de bestaande markt het unique selling point van de dienstverlening of product te versterken.

 

MIT-regeling: twee verschillende instrumenten

De MIT-regeling kent twee verschillende instrumenten:

 • MIT haalbaarheid: bestemd voor mkb’ers die de technische en economische risico’s en mogelijkheden van een innovatietraject in kaart willen brengen, de MIT haalbaarheidsstudie.
 • MIT R&D-samenwerking: bestemd voor een samenwerkingsproject van ten minste twee mkb’ers op het gebied van industrieel onderzoek en/of experimentele ontwikkeling.

 

“Een financiële bijdrage vanuit de MIT maakt ook van uw innovatieproject een hit!”

 

MIT-subsidie aanvragen: wie komen in aanmerking?

De focus ligt dit jaar op initiatieven die niet alleen op regionaal vlak impact kunnen realiseren, maar ook bijdragen in het vinden van een oplossing voor een maatschappelijk probleem. Projecten dienen daarom vanaf dit jaar aan te sluiten op (één van) de nieuwe maatschappelijke Kennis- en Innovatieagenda’s:

 • Duurzaamheid en Energie (inclusief Biobased);
 • Gezondheid en Zorg (Life Sciences & health);
 • Veiligheid;
 • Landbouw, Water en Voedsel;
 • Maatschappelijk Verdienvermogen;
 • Sleuteltechnologieën, waaronder:
  • Chemical Technologies
  • Digital Technologies
  • Engineering and Fabrication Technologies
  • Photonics and Light Technologies
  • Advanced Materials
  • Quantum Technologies
  • Life Science Technologies
  • Nanotechnologies

 

MIT-subsidie: van € 20.000 tot wel € 350.000

Tot welk bedrag een bijdrage in het kader van een MIT-subsidie kan oplopen, is afhankelijk van het instrument waarvoor deze wordt aangevraagd. Gaat het om een subsidieaanvraag voor het uitvoeren van een haalbaarheidsstudie, dan zijn er subsidiabele kosten tot een maximum van € 20.000,- mogelijk. Maar betreft het subsidieaanvraag voor een innovatief samenwerkingsproject, dan kan de MIT-subsidie oplopen tot € 200.000,- en soms zelfs tot € 350.000,- per project.

 

MIT-subsidie: tijdig aanvragen essentieel

De beoordeling van MIT-Haalbaarheidsstudies gebeurt op volgorde van binnenkomst, waarna een kwaliteitsbeoordeling plaatsvindt. Bij aanvragen in het kader van R&D-Samenwerkingsprojecten wordt gewerkt volgens een tender waarbij op vier verschillende thema’s voldoende gescoord dient te worden.

Hoe dan ook: voor goedkeuring van uw aanvraag is tijdig indienen essentieel!

 

MIT-subsidie aanvragen met Leap

Bent u een vooruitstrevende mkb’er en houdt u zich bezig met innovatieactiviteiten binnen een topsector? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de Mkb Innovatiestimulering Topsectoren ofwel MIT-regeling. Direct weten of u in aanmerking komt voor de MIT-subsidie of bent u op zoek naar hulp met het schrijven en indienen van uw MIT-aanvraag? Dan kan Leap u helpen. Onze specialisten hebben een technische achtergrond en weten exact welke informatie relevant is voor uw MIT-aanvraag. Samen stellen we een kansrijke MIT-aanvraag op!

MIT-subsidie: Veel gestelde vragen

Wat is de MIT-subsidie?

De MIT-regeling is een steun in de rug voor mkb-ondernemingen die, al dan niet in samenwerking met andere organisaties, werken aan technologische vernieuwingen die leiden tot nieuwe producten, diensten of nieuwe processen.

Waar staat MIT voor?

Mkb Innovatiestimulering Regio en Topsectoren

Welke MIT-regelingen zijn er?

De MIT-regeling kent twee verschillende instrumenten:
MIT haalbaarheid: bestemd voor mkb’ers die de technische en economische risico’s en mogelijkheden van een
innovatietraject in kaart willen brengen, de MIT haalbaarheidsstudie.
MIT R&D-samenwerking: bestemd voor een samenwerkingsproject van ten minste twee mkb’ers op het gebied
van industrieel onderzoek en/of experimentele ontwikkeling.

Hoe wordt de MIT beoordeeld?

De beoordeling van MIT-Haalbaarheidsstudies gebeurt op volgorde van binnenkomst, waarna een kwaliteitsbeoordeling plaatsvindt. Bij aanvragen in het kader van R&D-Samenwerkingsprojecten wordt gewerkt volgens een tender waarbij op vier verschillende thema’s voldoende gescoord dient te worden.

MEER WETEN?

We helpen u graag verder,
neem contact op met:

 

Claudi van der Vegt

Senior Consultant

c.vandervegt@leap.nlBel ons

OVER LEAP 

Wij zijn Leap. The Innovation Agency. Wij zijn een gespecialiseerd adviesbureau op het gebied van subsidies, financiering en innovatie voor Nederlandse technologiebedrijven. Met onze branchespecifieke en strategische aanpak kunnen wij voor u het maximale rendement uit innovatiefinanciering en subsidies behalen en daarmee de innovatiekracht van uw organisatie zo groot mogelijk maken.

Met grote passie voor innovatie en technologie werken wij met een team van gedreven experts om relevante subsidiemogelijkheden in kaart te brengen en te benutten op regionaal, nationaal en Europees niveau. Onze consultants spreken de taal van de organisatie en hebben kennis van het subsidielandschap en relevante wet- en regelgeving. Aan de hand van strategisch onderzoek en een subsidie roadmap verzorgen wij kwalitatieve aanvragen van A tot Z die leiden tot een hoge slagingskans en toegekende subsidies. Vanzelfsprekend zorgen wij voor een goede borging van deadlines en administratieve vereisten. Met een aantoonbaar (Internationaal) trackrecord helpen wij ook u graag bij het verzilveren van het maximaal subsidiepotentieel.

Naast de MIT-subsidie, kunnen wij u ook helpen met subsidieadvies en de aanvraag van mkb idee (nieuwsbericht), SLIM-subsidie, WBSO-subsidie en meer!

Nieuws over deze regeling