Loopduur
Subsidie
Doorlopend
Max. subsidie
per project
€ 350.000
Type
Bijdrage
cash
Type
subsidie
nationaal

MIT – MKB innovatiestimulering Regio en Topsectoren


En MKB’er en actief bezig aan een voor uw bedrijf innovatieve en onderscheidende ontwikkeling? Of heeft u juist behoefte aan gedegen onderzoek om uitsluitsel te krijgen over of uw innovatieve en onderscheidende ontwikkeling wel technisch en financieel haalbaar is? Dat komt de MIT-subsidie (voluit de MKB Innovatiestimulering Regio en Topsectoren) voor u als geroepen!

MIT-subsidie: aanjager van technologische vernieuwing

De MIT-subsidie kan zonder meer worden bestempeld als een aanjager van technologische vernieuwing. Want de MIT-regeling is een steun in de rug voor MKB-ondernemingen die, al dan niet in samenwerking met andere organisaties, werken aan technologische vernieuwingen die leiden tot nieuwe producten of nieuwe processen.

MIT-regeling: twee verschillende instrumenten

De MIT-regeling kent twee verschillende instrumenten:

  • MIT haalbaarheid: om de technische en economische risico’s en mogelijkheden van een innovatietraject in kaart te brengen, de MIT haalbaarheidsstudie.
  • MIT R&D samenwerking: een samenwerkingsproject van ten minste twee MKB’ers op het gebied van industrieel onderzoek en/of experimentele ontwikkeling

“Een financiële bijdrage vanuit de MIT maakt ook van uw innovatieproject een hit!”

MIT-aanvraag: wie komen in aanmerking?

De MIT is bedoeld voor MKB’ers met activiteiten in één van de volgende topsectoren:

  • Agri & Food,
  • Chemie & Energie (inclusief Biobased)
  • Creatieve Industrie
  • High Tech Systemen & Materialen (inclusief ICT)
  • Life Sciences & Health
  • Logistiek,
  • Tuinbouw & Uitgangsmaterialen
  • Water

MIT-subsidie: van € 20.000 tot wel € 350.000

Tot welk bedrag een bijdrage in het kader van een MIT-subsidie kan oplopen, is afhankelijk van het instrument waarvoor deze wordt aangevraagd. Gaat het om een subsidieaanvraag voor het uitvoeren van een haalbaarheidsstudie, dan is een subsidie mogelijk van maximaal € 20.000,-. Maar betreft het subsidieaanvraag voor een innovatief samenwerkingsproject, dan kan de MIT-subsidie oplopen tot € 200.000,- ja soms zelfs tot € 350.000,-.

MIT-subsidie: tijdig aanvragen essentieel

De beoordeling van MIT-subsidieaanvragen, meer in het bijzonder de aanvragen met betrekking tot een haalbaarheidsstudie, gebeurt op volgorde van binnenkomst. Bij aanvragen in het kader van R&D-samenwerkingsprojecten wordt gewerkt volgens een tender.

Hoe dan ook: voor goedkeuring van uw aanvraag is tijdig indienen essentieel!

MEER WETEN??

We helpen u graag verder,
neem contact op met:

 

Bianca Duiverman

Senior Consultant

b.duiverman@leap.nlBel ons