De WBSO 2023 sluit bijna: loop ‘m niet mis

WBSO 2023 sluit

Met de zomervakantie achter ons, zijn we bij Leap altijd weer scherp op een belangrijke deadline: de WBSO-aanvraag voor volgend jaar. “Maar die sluit toch officieel pas eind december?”. Daar heeft u helemaal gelijk in, maar hier leggen wij graag uit waarom de tijd  voor uw WBSO-aanvraag 2023  begint te dringen.

 

Waarom de WBSO nu nog snel aanvragen?

Gedurende het hele jaar dienen wij WBSO-aanvragen in voor onze klanten. Dit kan dus officieel ook van 1 januari tot uiterlijk 20 december. Nu krijgt u echter niet 1-2-3 een goedkeuring voor uw WBSO-aanvraag. Hier gaan in de regel meerdere maanden overheen: vaak duurt de beoordeling van WBSO-aanvraag zo’n twee à drie maanden. Daarom zetten wij voor onze klanten de deadline een stuk eerder, zodat de aanvraag tijdig goedgekeurd wordt. Wilt u daarom met behulp van onze specialisten aan de slag met de WBSO? Wacht dan niet te lang en kom snel in contact.

Maak een afspraak of vraag een second opinion aan: Leap helpt graag.

 

In het kort: wat is de WBSO ook alweer?

Bent u niet (meer) helemaal bekend met wat de WBSO is? Geen probleem, dan vertellen wij nog even kort alles over de WBSO. WBSO staat voor Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk. Het is een fiscale regeling voor bedrijven en zelfstandigen om innovatie te stimuleren. De fiscale korting vindt plaats in de vorm van afdrachtvermindering op de loonheffing/premie volksverzekeringen.

Iedere ondernemer inclusief vennoten en/of zelfstandigen met of zonder personeel die in Nederland belastingplichtig is, heeft recht op WBSO. Een WBSO-aanvraag is heel eenvoudig dankzij de WBSO-Portal en de specialisten van Leap. 

 

Hoe hoog is de WBSO in 2023?

Voor de WBSO 2023 was er over heel dit jaar een budget beschikbaar van €1.370 miljoen. Het WBSO-percentage is voor de eerste schijf -de eerste € 350.000 WBSO-voordeel- 32% en voor de tweede schijf 16%. Het percentage voor de eerste schijf voor starters verschilt hiervan en is 40%.

Voor een WBSO-rekenvoorbeeld dat van toepassing is op uw eigen bedrijf, kunt u onze WBSO-rekentool gebruiken. Hiermee krijgt u een idee van wat uw mogelijke WBSO-voordeel is.

 

Zo helpt Leap bij uw WBSO-aanvraag van 2023

Bent u een echte innovator? Een vernieuwer in hart en nieren? Dan helpt Leap u met de WBSO-aanvraag. Leap staat voor full-service dienstverlening. Dit betekent dat we er niet op uit zijn om, heel kort door de bocht, even snel een aanvraag te scoren. Integendeel, wij streven er juist naar om te komen tot duurzame relaties met klanten. Het gaat ons er dus niet om alleen de beschikking binnen te halen, maar om er vooral voor te zorgen dat toegewezen subsidies daadwerkelijk verzilverd worden. Met onze branchespecifieke en strategische aanpak behalen wij voor u het maximale rendement uit innovatiefinanciering en subsidies om daarmee de innovatiekracht van uw organisatie zo groot mogelijk te maken.

 

En de WBSO in 2024?

Ook voor het nieuwe jaar wordt nieuw budget voor de WBSO klaargezet. Tijdens de komende Prinsjesdag weten we hoeveel dat zal zijn, maar het zal niet significant meer of minder zijn. Hierover dus later meer! Nu eerst de hoogste tijd om voor u aan de slag te gaan met de WBSO-aanvraag voor 2024. Kunnen wij u verder helpen?

Huub Hendriks

MEER WETEN?

We helpen u graag verder,
neem contact op met:

HUUB HENDRIKS

Managing Consultant

Mail h.hendriks@leap.nlBel 024-711 33 49