Type
Bijdrage
Fiscaal
Type
subsidie
nationaal

Subsidiekans ontdekken?

Wilt u weten hoe Leap u met deze subsidiekans kan helpen?

Of bel ons direct: 024 711 33 49

WBSO-SUBSIDIE

De WBSO in een notendop

Wat voor bedrijf u heeft, in welke sector dan ook: als innovatie ook maar even aan de orde is, is er een grote kans dat u profijt kunt hebben van de WBSO. Wat is WBSO? De WBSO, afkorting van Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (ook wel S&O-subsidie genoemd), is dé fiscale stimuleringsregeling en daarmee dé subsidie voor innovatie in Nederland. De WBSO-subsidie heeft de vorm van een afdrachtvermindering op uw loonheffing/premie volksverzekeringen. En in 2022 mag u zelf bepalen in welk tijdvak u de subsidie verrekend dus vraag snel uw WBSO aan!

WBSO-REGELING IN 2022

Als innoveren essentieel is voor de toekomst van uw bedrijf, dan is de WBSO-subsidie een prima manier om innovatie (extra) aan te jagen. Want dankzij deze fiscale regeling brengt u uw innovatiekosten omlaag. Zodat u meer geld, mensen en energie kunt steken in innovatie. In groei, in technologische ontwikkeling. In de toekomst!

 

“Optimaal profiteren van de WBSO-subsidie, optimaal groeien!”

 

WBSO-SUBSIDIE AANVRAGEN IN 2022: WIE KOMT IN AANMERKING?

Wie kan WBSO-subsidie aanvragen? Iedere ondernemer die in Nederland belastingplichtig is kan gebruikmaken van de WBSO-regeling, ongeacht hoeveel uren aan R&D besteed worden. Ook vennoten en zelfstandigen met of zonder personeel kunnen gebruikmaken van de WBSO, als zij op jaarbasis tenminste 500 uur besteden aan Speur- en Ontwikkelingswerk (S&O). De WBSO heeft dan ook nadrukkelijk betrekking op productontwikkeling en innovatie. 

De WBSO ondersteunt twee soorten projecten, te weten het “ontwikkelingstraject” en “technisch-wetenschappelijk onderzoek”. Het gaat daarbij om het ontwikkelen of onderzoeken van nieuwe technieken, nieuwe producten of nieuwe onderdelen van producten voor het eigen bedrijf.

Heeft u ook vragen over de WBSO? Bekijk dan de volgende pagina: Alles over WBSO.

 

Belangrijke data

  • 20 december 2021; laatste mogelijkheid voor het indienen van een WBSO-aanvraag voor de periode vanaf januari 2022.
  • 31 maart 2022; uiterste datum voor het mededelen van de WBSO-realisatie en BSN nummers 2021.

WBSO AANVRAGEN: HOE BETER UW PROJECTOMSCHRIJVINGEN, HOE MEER KANS!

Het succes van uw WBSO subsidieaanvraag wordt zeker ook bepaald door de kwaliteit van de projectomschrijvingen. Hoe duidelijker verwoord in welke strategische technologiethema’s uw bedrijf de komende jaren moet investeren om concurrerend te blijven, hoe meer begrip bij de ambtenaren van de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) die uw aanvraag voor een WBSO-subsidie beoordelen. En hoe groter de kans op toekenning. De specialisten van Leap zijn als geen ander in staat om uw aanvraag voor WBSO-subsidie in alle opzichten te perfectioneren en zo uw financiële voordeel te maximaliseren.

 

Speciaal voor klanten heeft Leap de WBSO Portal ontwikkelt om uw WBSO-uren optimaal te monitoren.

WBSO AANVRAGEN: HOE BETER U UW WBSO-UREN BEGROOT, HOE MEER SUCCES!

Voor een succesvolle aanvraag van een WBSO-subsidie is zeker ook een functionele analyse van uw medewerkersbestand van belang. Want hoe duidelijker welke medewerkers door hun functie en expertise bijdragen aan ontwikkeling, hoe duidelijker ook hoeveel van hun tijd kan worden bestempeld als WBSO-uren. Hoe grondiger en zorgvuldiger dat in kaart wordt gebracht, hoe maximaler ook het profijt van de WBSO-subsidieregeling.

Over maximaal profijt van de WBSO-subsidie gesproken: via ons speciale WBSO Portal kunt u exact de begroting versus de realisatie van WBSO-uren op medewerkersniveau monitoren. Ook daarmee vergroot u uw kans op optimaal profijt van WBSO-subsidie.

Onduidelijkheid over welke werkzaamheden onder de WBSO-regeling vallen? Volg de stappen uit onze gratis WBSO-administratie tool en kom erachter of er WBSO-uren geschreven moeten worden. Of lees verder en ontdek alles over de WBSO.

De WBSO-administratie tool

Nooit meer onduidelijkheid over uw WBSO-urenregistratie!

WBSO-SUBSIDIE AANVRAGEN MET LEAP

Heeft u een bedrijf dat ontwikkelings- en/of onderzoeksprojecten uitvoert? Dan kunt u de kosten fors verlagen met de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk. Of u voor de WBSO-subsidie in aanmerking komt kunt u laten uitzoeken door Leap. Wij kunnen u daarnaast helpen met opstellen en indienen van een kansrijke WBSO-aanvraag. Daarnaast biedt Leap verschillende tools om uw WBSO-administratie te vereenvoudigen. Daarnaast kunt u met onze WBSO-calculator eenvoudig uw potentiële WBSO-voordeel berekenen.

Direct weten weten hoe Leap u met deze subsidiekans kan helpen?

WBSO: Veel gestelde vragen

Wat is WBSO-subsidie?

De WBSO-regeling is een subsidie waarmee de overheid innovatie en ontwikkeling door bedrijven in Nederland wil stimuleren.

Waar staat WBSO voor?

De afkorting WBSO staat voor Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelwerk.

Hoe werkt WBSO-subsidie?

Met de WBSO-subsidie kun je een fiscaal voordeel krijgen, wat je in mindering mag brengen op de af te dragen loonbelasting.

Wat is een WBSO-aanvraag?

Een WBSO-aanvraag is een formulier waarin je een toelichting geeft op de projecten en werkzaamheden die je de komende tijd uit gaat voeren ten behoeve van nieuwe ontwikkelingen.

Waarom WBSO aanvragen?

Met de WBSO verlaag je de (loon)kosten voor de ontwikkeling van nieuwe producten, software of processen.

Wanneer recht op WBSO?

Als je als bedrijf bezig bent met nieuwe oplossingen of het door ontwikkelen van je product, software of proces, kom je mogelijk in aanmerking voor WBSO.

Wat zijn WBSO-uren?

WBSO-uren zijn uren die worden besteed aan het ontwikkelen van nieuwe producten, software of processen.

Wat is het verschil tussen WBSO en innovatiebox?

De WBSO is een fiscaal voordeel die je in mindering mag brengen op de loonbelasting. Met de Innovatiebox mag je een deel van de winst, afkomstig uit innovatie, tegen een lager Vpb-tarief belasten.

MEER WETEN?

We helpen u graag verder,
neem contact op met:

 

Huub Hendriks

Senior Consultant

h.hendriks@leap.nlBel ons

Over Leap

Wij zijn Leap. The Innovation Agency. Wij zijn een adviesbureau gespecialiseerd in subsidies, financiering en innovatie voor Nederlandse technologiebedrijven. Met onze branchespecifieke en strategische aanpak behalen wij voor u het maximale rendement uit innovatiefinanciering en subsidies met als doel de innovatiekracht van uw organisatie zo groot mogelijk te maken.

Met passie voor innovatie en technologie zet ons team zich in om relevante subsidiemogelijkheden in beeld te brengen en te benutten op regionaal, nationaal en Europees niveau. Onze gedreven specialisten spreken de taal van de organisatie en hebben kennis van het subsidielandschap en bijbehorende wet- en regelgeving. Aan de hand van strategisch onderzoek en een subsidie roadmap verzorgen wij kwalitatieve aanvragen van A tot Z die leiden tot een hoge slagingskans en toegekende subsidies. Vanzelfsprekend zorgen wij voor een goede borging van deadlines en administratieve vereisten. Met een aantoonbaar (Internationaal) trackrecord helpen wij ook u graag bij het verzilveren van het maximaal subsidiepotentieel.

Naast de WBSO-subsidie, kunnen wij u ook helpen met advies en aanvraag van de MIT-subsidie, BIK-regeling, EIA-subsidie, MIA-regeling en meer!