Duidelijkheid over Kansen voor West III

West Nederland

Na een lange tijd wachten is er nu duidelijkheid gekomen. Het programma voor Kansen voor West III is bekend gemaakt en zal starten vanaf 1 juni 2022. De komende vier jaar zal er twee keer per jaar een openstelling zijn voor verschillende calls.

OP West is een Europees subsidieprogramma voor de Nederlandse Randstadprovincies Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland. Mkb-ondernemers die bijdragen aan de economische ontwikkeling in deze westelijke regio’s maken kans op de OP West-subsidie. Bent u een ondernemer die zich inzet voor een innovatieve en/of koolstofarme economie? Dan komt de OP West-subsidie als geroepen.

Wijzigingen programma Kansen voor West III

Er is een nieuwe weg in geslagen met de regeling ten opzichte van Kansen voor West II. Er komt nu twee keer per jaar een openstellingsmoment waarop diverse calls opengezet worden. Het blijft wel een economische stimuleringsprogramma voor West-Nederland. Binnen zes specifieke doelstellingen wordt in de regio geïnvesteerd. In de periode van 2022 tot en met 2029 is er een budget van 237 miljoen euro. De doelstellingen en openstellingen zijn allemaal te lezen op de subsidiepagina OP West.

Kansen voor West III is het samenwerkingsverband van de Randstadprovincies (Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland) en de grote steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Dit samenwerkingsverband heeft voor de derde keer een programma – dat voor een belangrijk deel wordt gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) – ontwikkeld om de regionale economie in de Randstad een innovatieve impuls te geven. En wel door het verstrekken van subsidies aan het bedrijfsleven in de regio.

De openstellingen (voor aanvragen) richten zich de komende jaren op zes specifieke doelstellingen:

  • innovatie
  • energie-efficiëntie
  • hernieuwbare energie
  • energiesystemen
  • circulaire economie
  • duurzame stedelijke ontwikkeling

Het programma zal niet in één keer volledig worden opengesteld. Vier jaar lang, twee keer per jaar volgt er een openstellingsmoment, waarop diverse calls worden gelanceerd en opengezet. De eerste ronde voor het indienen van aanvragen gaat in op 1 juni 2022 en betreft dertien openstellingen.

Meer weten over OP West-subsidie?

Heeft wat u gelezen heeft u nieuwsgierig gemaakt naar meer informatie rondom de OP West-subsidie? Dan helpen wij u natuurlijk graag verder! Wij hebben veel ervaring met alle subsidies rondom het EFRO en zijn als eerste op de hoogte van de nieuwste subsidieregelingen en aanvraagrondes. Daarbij kunt u dus ook bij ons aankloppen met vragen over OPZuid, OP Oost en OP Noord.

Simon Zomerdijk

MEER WETEN?

We helpen u graag verder,
neem contact op met:

 

Simon Zomerdijk

Managing Consultant

Mail s.zomerdijk@leap.nlBel ons 024-711 33 49