Interessante subsidies 2023

Een steuntje in de rug voor het bereiken van uw doelen in 2023 – Laat subsidies u helpen! Heeft u echter geen idee welke subsidies interessant zijn of hoe u deze aanvraagt? Dan schieten de subsidiespecialisten van Leap u graag te hulp. Lees nu snel meer over de meest interessante subsidies van 2023.  

Het begin van het nieuwe jaar zorgt altijd voor een moment waarop nieuwe doelen gesteld worden. Bij Leap gaan we dan ook weer aan de slag met de jaarplannen waarin iedereen zijn ambities en doelen voor 2023 kenbaar maakt. Zijn er wensen voor het volgen van een cursus of opleiding? Of zijn er persoonlijke doelen waarbij Leap medewerkers kan helpen groeien? Tijdens deze gesprekken is er ruimte om out of the box te kunnen denken. Bij het stellen van doelen is het belangrijk om deze concreet te maken. Het is bewezen dat het opschrijven van je doelen de kans beduidend groter maakt om deze doelen ook daadwerkelijk te behalen. 

Subsidies voor bedrijfsmatige doelen

Waar er na het overdadige kerstdiner persoonlijke doelen zijn vastgesteld om van 2023 een sportiever en gezonder jaar te maken, budgetvriendelijke keuzes te maken én bewuster met uw tijd wil omgaan, kunnen deze doelen zich ook uitstekend vertalen in doelen voor uw bedrijf. Gaat uw bedrijf zich dit jaar richten op innovatie, ontwikkeling en wellicht ook besparing? Dan zijn subsidies een mooie toevoeging om deze vastgestelde doelen werkelijkheid te laten worden. Als innovatie ook maar even aan de orde is binnen uw bedrijf, is er een grote kans dat u profijt kunt hebben van bijvoorbeeld de WBSO subsidie. Dankzij deze fiscale regeling brengt u uw innovatiekosten omlaag. Zo kunt u meer geld, mensen en energie steken in innovatie. Oftewel: in groei, in technische ontwikkeling én in de toekomst!

Laat Leap helpen in 2023

Er worden veel doelen gesteld zonder deze uiteindelijk te behalen. Zijn dit per definitie onrealistische doelen? Zeker niet. Het zijn vooral doelen zonder concrete formulering en planning. Net zoals bij persoonlijke doelen (denk aan het voorkomen van het uitsluitend sponsoren van de sportschool in plaats van daadwerkelijk te gaan sporten) is een stok achter de deur een ontzettend goede motivatie. Bij Leap willen wij graag deze stok achter de deur zijn. Wij kijken met onze specialistische kennis graag mee met de doelen die u heeft gesteld voor uw bedrijf, en kunnen voor u inzien waar de kansen op subsidie liggen. Door een samenwerking met Leap vergroot u de kans op het ontvangen van een mooie financiële bijdrage voor het uitvoeren van uw ambities.

Vraag de SLIM aan in 2023

Wanneer binnen de jaarplannen van uw bedrijf ontwikkeling en opleidingen belangrijk zijn is er een subsidie waar al aan het begin van het jaar een openstelling voor is; de SLIM subsidie. Deze eerste openstelling is van 1 t/m 31 maart 2023. Heeft u een mkb-bedrijf én een initiatief gericht op het stimuleren van leren en het ontwikkelen van uw medewerkers? Dan is deze regeling een aantrekkelijke vorm van subsidie waarmee u tot €25.000 per project kan ontvangen.

 

Innovatieve subsidie in 2023

Nieuwe doelen stellen kan spannend zijn. U begeeft zich immers soms op onbekend terrein. Omdat niet alle plannen in één keer perfect uitgevoerd worden is er ook hulp in de vorm van een MIT-Haalbaarheid subsidie wanneer u met uw innovatieproces tegen problemen en vraagstukken aanloopt. Met een MIT-project kunnen technische en economische risico’s in kaart worden gebracht om de drempel voor een opvolgend innovatieproject te verlagen. De openstelling van deze subsidie is 4 april 2023. Naast deze subsidie bestaat er ook een MIT R&D subsidie (met openstelling 6 juni 2023). Deze subsidie ondersteunt mkb’ers die in samenwerking een innovatief product, proces of dienst ontwikkelen.

 

Subsidies in Oost-Nederland

Uitsluitend voor bedrijven in Overijssel en Gelderland bestaat EFRO-Oost. Met het nieuwe programma EFRO-Oost 2021-2027 wordt de komende jaren ingezet op het stimuleren van een slimmer én groener Oost-Nederland. De beste ideeën ontstaan vaak uit samenwerkingen en dat is precies wat deze subsidieregeling stimuleert. Deze regeling heeft diverse openstellingen in 2023.

Wilt u uw jaarplannen samen met onze consultants bespreken, zodat u zeker weet dat u het maximale haalt uit uw subsidiekansen? Wij staan voor u klaar om er een succesvol 2023 van te maken!

Bent u nieuwsgierig naar mogelijke subsidies voor uw bedrijf? 

Vul de Subsidiewijzer in!

Klik hier