Mededelen WBSO-realisatie 2018 – vóór 1 april 2019

Heeft u in 2018 een S&O-verklaring ontvangen? Dan dient u uiterlijk 31 maart 2019 de gerealiseerde S&O-uren en werkelijke kosten en uitgaven (indien specifiek aangevraagd) mede te delen aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Wij adviseren u om de WBSO-administratie  van 2018 grondig te controleren, zodat u geen voordeel mis loopt. De consultants van Leap helpen u daar graag bij. Wij completeren en controleren uw WBSO-administratie, waarbij u tevens beschikt over een controle bestendige projectadministratie.

Om te voorkomen dat u een boete wordt opgelegd en al uw WBSO-opbrengsten van 2018 zullen vervallen, is het van groot belang de mededeling tijdig te doen. Wacht daarom niet te lang. Via onderstaand stappenplan heeft u uw zaken binnen enkele minuten geregeld.

Stappen voor WBSO-realisatie

Volg onderstaande stappen om uw WBSO-realisatie voor 2018 te melden:

  • Meld uw realisatie via het eLoket van RVO.
  • Hiervoor heeft u een eHerkenningsmiddel nodig.
  • Kies “nieuwe aanvraag” in het hoofdmenu;
  • Onderaan of op pagina 2 in het overzicht staat “WBSO mededelen 2018”;
  • Het aantal gerealiseerde S&O-uren kan voor heel 2018 worden ingevuld (dus niet meer per aanvraagperiode).
  • Houd een referentienummer van een in 2018 afgegeven S&O-verklaring bij de hand (startend met SO180….).

Geef ook de Burgerservicenummers door van de S&O-medewerkers die in 2018 de S&O-uren hebben gerealiseerd. Nu doorgeven heeft als voordeel dat u in november geen actie meer hoeft te ondernemen!

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van dit bericht, neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar +31 (0)24 711 33 49 of een mail te sturen: info@leap.nl.