Provincie Gelderland introduceert Groeiversneller Zon

Bent u een Gelderse ondernemer en heeft u een beschikking ontvangen voor de subsidieregeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+)? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de nieuwe voucherregeling Groeiversneller Zon!

De SDE+ subsidie staat open voor bedrijven en instellingen die hernieuwbare energie (gaan) produceren. Hiermee kunt u bijvoorbeeld subsidie ontvangen voor het plaatsen van zonnepanelen. Leap kan u helpen bij het indienen van een SDE+-aanvraag, dus neem direct contact met ons op om de mogelijkheden op dit gebied te bespreken, als u plannen rondom duurzame energieproductie heeft.

Is uw aanvraag voor de SDE+ goedgekeurd en ontvangt u hiervoor een beschikking, is de realisatie van de duurzame energiebron de volgende stap. Met de Groeiversneller Zon kunt u subsidie ontvangen voor het inhuren van advies om de geplande duurzame energiebron te realiseren.

Dit advies kan betrekking hebben op:

  • Algemene begeleiding om te helpen met de realisatie, zoals het opvragen en vergelijken van verschillende offertes van leveranciers/installateurs van zonnesystemen.
  • Technisch advies, bijvoorbeeld rondom de dakbelasting of de aansluiting op het elektriciteitsnet.
  • Financieel advies, bijvoorbeeld rondom de keuze voor koop, huur of lease of het zoeken van financiering.

De omvang van de Groeiversneller Zon is minimaal € 1.000,- en maximaal € 5.000,- (ex BTW). Het subsidiepercentage is 50%, wat betekent dat u minimaal hetzelfde bedrag zelf financiert. Verder mogen de facturen van de in te huren deskundigen niet verstuurd en betaald zijn voordat de voucher is ingediend en moet de voucher binnen één jaar na toekenning worden toegepast.

Heeft u interesse in de Groeiversneller Zon of de SDE+-subsidie? Neem direct contact op met Leap!