SLIM samenwerken bij scholing en ontwikkeling van medewerkers

SLIM samenwerken bij scholing en ontwikkeling van medewerkers

Wilt u meer inzetten op scholing en een leven lang ontwikkelen in de organisatie, maar doet u dit in samenwerking met andere bedrijven of bijvoorbeeld een brancheorganisatie? Dan is het tot en met 30 juni nog mogelijk subsidie aan te vragen als samenwerkingsverband.

 

Soorten projecten

SLIM-subsidie is bedoeld voor vier soorten projecten:

  1. Het doorlichten van de onderneming, om een opleidings- of ontwikkelplan te realiseren waarmee de scholingsbehoefte vanuit de onderneming inzichtelijk wordt;
  2. Het verkrijgen van loopbaan- of ontwikkeladviezen ten behoeve van werknemers in de onderneming
  3. Het ondersteunen en begeleiden bij het ontwikkelen of invoeren van een methode die werknemers in het bedrijf stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding te ontwikkelen tijdens het werk.
  4. Het aanbieden van praktijkleerplaatsen ten behoeve van een bedrijfsopleiding (of een deel daarvan) in de derde leerweg bij een erkend leerbedrijf.

 

Doelgroep

De SLIM-regeling is bedoeld voor het gehele mkb. Daarnaast komen werkgevers uit het grootbedrijf in de sectoren landbouw, horeca en recreatie ook in aanmerking. Voor samenwerkingsprojecten bedraagt de subsidie 60% van de kosten, tot maximaal € 500.000,-. Kosten die in aanmerking komen zijn interne loonkosten en externe kosten. Bovenop deze kosten komt een vaste opslag van 15% voor alle overige kosten. Zorg als samenwerkingsverband wel altijd voor een samenwerkingsovereenkomst en een duidelijk gedefinieerde rol per partner.

Leap Subsidie Specialisten

Die ene stap nemen?

Wij helpen u graag verder. Neem contact op met:

 

Björn Verstraate

Consultant

Mail b.verstraate@leap.nlBel 024 - 711 33 49