Maximale subsidie € 1.050.000 - € 1.750.000
Periode Doorlopend
Type
Bijdrage
Bedrag
Type
subsidie
nationaal

SUBSIDIEKANS ONTDEKKEN?

Wilt u de SBIR-subsidie aanvragen en weten hoe Leap u hierbij kan helpen?

Of bel ons direct: 024 711 33 49

SBIR: Small Business Innovation Research

 

Heeft u een idee of plan hoe u met een eigen onderscheidend innovatief project een maatschappelijk vraagstuk kunt oplossen? Dan zou een small business subsidie in het kader van de Small Business Innovation Research, kortweg SBIR, u wel eens dichter bij de realisatie ervan kunnen brengen.

 

SBIR-subsidie: impuls voor uw innovatief vermogen

Het SBIR-programma is door de overheid in het leven geroepen om tegelijkertijd én een impuls te geven aan het innovatieve vermogen van bedrijven én meer gebruik te maken van onderzoek en ontwikkeling door bedrijven bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. SBIR-thema’s worden aanbesteed via een zogeheten SBIR-uitdaging. Bedrijven kunnen daarop een projectvoorstel indienen. De aanbesteding doorloopt de volgende drie fases:

  • Fase 1: haalbaarheidsonderzoek;
  • Fase 2: ontwikkelen;
  • Fase 3: vermarkten (geen subsidiebijdrage).

SBIR-subsidie aanvragen: wie komen in aanmerking?

Het aanvragen van een SBIR-subsidie staat open voor bedrijven, en al helemaal mkb-bedrijven, die zelf actief zijn op het gebied van onderzoek en met (product)ontwikkeling.

 

SBIR aanvragen met Leap

Het SBIR-subsidieprogramma heeft doorlopend openstaande oproepen. Ontwikkelt u een nieuw product, proces of dienst die een maatschappelijk vraagstuk oplost? Dan is de SBIR een subsidie om nader te onderzoeken. Leap kan u hierbij helpen! Onze consultants brengen graag in kaart welke kansen er zijn om jouw werkzaamheden financieel aantrekkelijker te maken. Lukt dit niet via de SBIR-regeling, dan mogelijk via andere een subsidie.

Over Leap 

Wij zijn Leap. The Innovation Agency: een adviesbureau die gespecialiseerd is in subsidies, financiering en innovatie voor Nederlandse technologiebedrijven. Met onze branchespecifieke en strategische aanpak behalen wij voor u het maximale rendement uit innovatiefinanciering en subsidies. De maximale innovatiekracht van uw onderneming staat bij ons centraal!

Met een team van gedreven specialisten die een passie voor technologie en innovatie hebben, brengen wij relevante subsidiemogelijkheden in beeld en benutten wij deze op regionaal, nationaal en Europees niveau. Onze specialisten spreken de taal van uw onderneming én zijn bekend met het subsidielandschap en bijpassende wet- en regelgeving. Aan de hand van strategisch onderzoek en een subsidie roadmap zetten wij kwalitatieve aanvragen neer die resulteren in een hoge slagingskans en toegekende subsidies. En een goede borging van deadlines en administratieve vereisten is bij ons vanzelfsprekend. Met een aantoonbaar (internationaal) trackrecord kunnen wij ook u helpen bij het verzilveren van het maximaal subsidiepotentieel.

Naast de SBIR-subsidie kunnen wij u ook helpen met de Innovatiebox, MKB Idee, WBSO-subsidie en meer!