VROEGE FASE FINANCIERING (VFF) AANVRAGEN


Periode Doorlopend
Type
Bijdrage
Krediet
Type
subsidie
nationaal

Heeft u een idee voor een innovatief product of een vernieuwende dienst? Maar wilt u voor u er de markt mee opgaat eerst onderzoeken of het daar kans van slagen heeft?! Dan is een Vroege Fase Financiering (VFF) aanvragen zeker iets voor u. Want de Vroege Fase Financiering is er juist om innovatieve starters en MKB’ers als u financieel bij te staan in het marktrijp maken van uw product en/of dienst. Leap staat klaar om u te ondersteunen bij het aanvragen van Vroege Fase Financiering.

 

VROEGE FASE FINANCIERING: EEN GOED PLAN IS HET H

Een Vroege Fase Financiering wordt verstrekt voor de uitvoering van een zogeheten business-/vroegefaseplan. In het kader daarvan komen de kosten van personeel, apparatuur, huisvesting, contractonderzoek, technische kennis en octrooien in aanmerking voor financiering.

Voorwaarde daarbij is wel dat een investeerder de intentie moet hebben om het bedrag van de VFF lening te verdubbelen. Dit om er zeker van te zijn dat, wanneer de mijlpalen uit het vroegefaseplan zijn gerealiseerd, met een tweede kapitaalinjectie ook de volgende ondernemingsfase goed kan beginnen.

“MET EEN FINANCIERINGSINSTRUMENT ALS DE VFF GEVEN STARTERS EN BESTAANDE MKB’ERS HUN NIEUWE EN INNOVATIEVE CONCEPTEN EEN VLIEGENDE START!”

VROEGE FASE FINANCIERING AANVRAGEN: WIE KOMEN IN AANMERKING?

De Vroege Fase Financiering is bestemd voor de volgende 3 doelgroepen:

 • Bestaand MKB
 • Innovatieve starters (≤ 5 jaar)
 • Academische/HBO/TO2 starters

(waarvan de economische activiteiten rechtstreeks en onmiddellijk voortkomen uit onderzoek van een universiteit, een hogeschool of een academisch ziekenhuis)

VROEGE FASE FINANCIERING AANVRAGEN: DE VOORWAARDEN

Voor het toekennen van de Vroege Fase Financiering geldt een aantal voorwaarden. De belangrijkste daarvan zijn:

 • U bent voor de aanvraagdatum van uw VFF nog niet begonnen met de uitvoering van uw project;
 • U heeft voor het vroegefasetraject nog geen subsidie ontvangen;
 • U kunt het vroegefasetraject binnen 2 jaar afronden;
 • In de aangevraagde geldlening kunt u niet zelf voorzien of verkrijgen via anderen;
 • Voor vervolgfinanciering heeft u al een investeerder;
 • De geldlening kunt u terugbetalen;
 • Uit uw businessplan blijkt dat u substantieel gaat groeien;
 • U stelt een vernieuwingsplan of vroegefaseplan op gericht op de door de investeerder gestelde voorwaardelijke eisen;
 • U heeft een intentieverklaring van een toekomstige investeerder voor de financiering, op basis van de validatie van de door hem voorwaardelijk gestelde eisen, van het vervolg van uw vroege-/vernieuwingsfasetraject; het investeringsbedrag waar het daarbij omgaat in minstens even hoog als de lening die u van de overheid krijgt.

LEAP HELPT

Welkom bij Leap, The Innovation Agency. Wij zijn een adviesbureau dat gespecialiseerd is in financiering, subsidies en innovaties voor Nederlandse technologiebedrijven. Wij zijn actief op zowel regionaal, nationaal als Europees gebied. Hierbij dus ook op het gebied van de Vroege Fase Financiering. Voor diverse sectoren, waaronder High Tech, behalen wij met een branchespecifieke en strategische aanpak het maximale rendement. Dit met het doel de innovatiekracht van uw bedrijf zo hard mogelijk te laten groeien. In meer dan 15 jaar hebben wij al 20.000 innovatietrajecten geboost. Is uw organisatie de volgende?

Ons team zet zich met veel passie voor technologie en innovatie in om relevante subsidiemogelijkheden in beeld te brengen. Benut uw subsidiepotentieel optimaal. Onze gedreven specialisten hebben de expertise op het gebied van subsidies en wet- en regelgeving. Met een aantoonbaar (internationaal) trackrecord helpen wij ook u graag bij het verzilveren van het maximaal subsidiepotentieel. Benieuwd naar de subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf op het gebied van de VFF? Maak snel een afspraak of vul de subsidiewijzer in. Ook de financieringscheck kunt u inzicht geven. De specialisten van Leap staan voor u klaar.

Financiering nodig?

Wilt u de Vroege Fase Financiering aanvragen en weten hoe Leap u hierbij kan helpen?

Maak een afspraak

Rob Luyben

Business Manager

Direct bellen

Ma t/m vrij: 9.00 - 17.00

Heeft u nog vragen?

Neem contact op! Wij staan voor u klaar.

Neem contact met ons op

Wilt u innoveren, groeien of gewoon eens een ander paar ogen naar uw subsidie- innovatie-inspanningen laten kijken? Neem dan nu contact met ons op!

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  Rob Luyben

  Business Manager

  Of bel direct!
  +31 (0)24 711 33 49

  Ma t/m vrij: 9.00 - 17.00