WBSO-Calculator

Bent u met uw bedrijf of onderneming bezig met technische vernieuwing en innovatie? Dan is de WBSO-regeling interessant! De WBSO is een fiscale regeling voor bedrijven en zelfstandigen om innovatie te stimuleren. De exacte hoogte van de WBSO-subsidie is afhankelijk van verschillende factoren. Benieuwd hoeveel subsidie u kunt krijgen? Met onze WBSO-calculator kunt u eenvoudig uw mogelijke WBSO-subsidie berekenen.

WBSO-calculator

De exacte hoogte van de WBSO-subsidie is afhankelijk van verschillende factoren. Met onze WBSO-calculator kunt u eenvoudig uw mogelijke WBSO-voordeel berekenen.

 

* verplicht


 

Contact

Wat is de WBSO?

Heeft u niet helemaal duidelijk wat de WBSO-subsidie is en waarom deze WBSO-calculator nuttig zou zijn? Geen probleem, wij helpen u graag. Zodra u met uw bedrijf of onderneming bezig bent met technische vernieuwing en innovatie, dan is de WBSO zeer interessant. Denk hierbij aan ontwikkelingsprojecten voor producten en productieprocessen op het gebied van bijvoorbeeld duurzaamheid, software, smart industry of robotica. 

De WBSO, de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk is een fiscale regeling voor bedrijven en zelfstandigen om innovatie te stimuleren. Met deze regeling kunnen bedrijven 32% van de kosten voor R&D vergoed krijgen. Daarbij gaat het zowel om personeelskosten, als om andere kosten, zoals voor testen of prototypes. WBSO-aanvragen zijn hierbij onder te verdelen in drie categorieën: hardware ontwikkeling, software ontwikkeling en technisch-wetenschappelijk onderzoek.

 

Wat ik kan ik berekenen met de WBSO-calculator?

Zodra u al bekend bent met de WBSO-subsidie, heeft u wellicht al een schatting van hoe groot het fiscale voordeel is. Toch kan een dubbele check altijd goed zijn, want uit de praktijk weten wij dat de WBSO-voordelen vaak hoger uitvallen dan gedacht. Met de WBSO-calculator van Leap weet u ook precies hoe hoog uw voordeel is. Wist u dat Leap al meer dan 15 jaar actief is in de subsidie-branche? En dat wij gespecificeerd zijn in subsidies zoals de WBSO? Onze consultants staan dan ook graag voor u klaar. Vul de WBSO-calculator nu in en wij helpen u vervolgens graag verder. 

 

Wat levert de WBSO-calculator op?

De exacte hoogte van de WBSO is afhankelijk van verschillende factoren, maar grofweg wordt de hoogte berekend door het S&O-uurloon. Dit is te vermenigvuldigen met het aantal uren die worden besteed aan ontwikkeling. Dit levert gemiddeld netto meer dan € 10,- per uur op. Onderaan de streep kunnen bedrijven met deze regeling 32% van de kosten voor R&D vergoed krijgen.

 

Hoe berekent de WBSO-calculator mijn voordeel?

De WBSO-calculator geeft een indicatie van de WBSO-opbrengst aan de hand van enkele percentages. Men nemen voor die indicatie:

  • de beloofde korting van 32% over de eerste € 350.000,- aan R&D- en overige kosten 
  • een korting van 16% over het bedrag boven € 350.000,- 
  • voor starters een korting van 40% over alle kosten

Meer hulp naast de WBSO berekenen

Leap staat voor full-service dienstverlening zodra u de WBSO aan wil vragen. Dit betekent dat we er niet op uit zijn om, heel kort door de bocht, even snel een aanvraag te scoren. Integendeel, wij streven er juist naar om te komen tot duurzame relaties met klanten.

Het gaat ons er dus niet om alleen de beschikking binnen te halen, maar om er vooral voor te zorgen dat toegewezen WBSO-subsidie daadwerkelijk verzilverd wordt.