Eerste openstellingen subsidie vanuit REACT-EU

REACT EU

Vorig jaar is door Brussel onder de naam “REACT-EU” een nieuw fonds opgezet voor de stimulering van de Europese economie en het tegengaan van de COVID-crisis. Het fonds heeft een omvang van 55 miljard euro. Een deel van dit geld is beschikbaar voor Nederland en wordt hier via de bestaande EFRO-infrastructuur en bijbehorende regionale indeling (Noord, Oost, Zuid en West) als subsidie ingezet.

Geld voor veerkrachtig herstel

De gekozen prioriteiten voor REACT-EU zijn: digitaal, groen, snelheid en MKB. Projecten en investeringen die in aanmerking komen, moeten bijdragen aan de digitalisering en/of vergroening van de economie om zo een veerkrachtig herstel uit de crisis mogelijk te maken. Daarnaast is het belangrijk dat het midden- en kleinbedrijf hier zo veel mogelijk baat bij heeft en dat deze resultaten snel worden bereikt. Denk daarbij aan innovaties die op korte termijn de markt kunnen betreden en de uitrol van innovatieve technieken en processen mogelijk maken. Ook demonstratieprojecten kunnen in aanmerking komen. Om deze redenen moeten projecten uiterlijk 2023 zijn afgerond.

 

REACT-EU helpt groene en duurzame innovaties de laatste stappen naar de markt te maken

Aanvragen

In de regio Noord is het al mogelijk om een aanvraag in te dienen (VIA-programma), voor West openen de tenders op 15 februari aanstaande. Regio’s Zuid en Oost (1 april) volgen binnenkort. Daarna zullen per regio tot 2023 meedere openstellingen volgen. Aanvraagprocedures en typen projecten die in aanmerking komen verschillen per regio.

Heeft u een project dat mogelijk aansluit bij REACT-EU? Neem dan snel contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Leap Subsidie Specialisten

DIE ENE STAP NEMEN?

Wij helpen u graag verder. Neem contact op met:

 

Bertus Postma

Senior Consultant

Mail b.postma@leap.nlBel 024 7113349