EIC accelerator bestaat uit ‘open en challenges’

EIC accelerator

De European Innovation Council (EIC) Accelerator richt zich op het stimuleren van innovaties die voortvloeien uit wetenschappelijke en technologische doorbraken. Het programma (voorheen bekend als het SME Instrument) zal worden ingezet voor het stimuleren, opschalen en uitrollen van marktgerichte innovaties en het overbruggen van de lange terugverdientijd van dit soort investeringen. Heeft u zelf een baanbrekende technologie of innovatie ontwikkeld en bent u klaar om deze op te schalen en verder uit te rollen? Ontdek de mogelijkheden van de EIC Accelerator!

Over de EIC programma’s

Het doel van de EIC is het financieren van bottom-up ideeën om deze vervolgens Europees uit te kunnen rollen en op te schalen. Vanuit het programma worden innovatieve, high-risk ideeën met veel potentie ondersteunt. De EIC stelt de volgende instrumenten beschikbaar aan ambitieuze innovators: (1) EIC Pathfinder, (2) EIC Transition, (3) EIC Accelerator.

Het instrument EIC Accelerator dat marktgerichte impactvolle innovaties ondersteunt, is opgesplitst in twee soorten oproepen: Open en Challenges. Het aanvraagproces bestaat uit twee fases. Fase 1 is een korte aanvraag die vanaf 8 april 2021 ieder moment kan worden ingediend. Als de EIC Accelerator wordt goedgekeurd kan in fase 2 een volledig voorstel worden ingediend voor één van de twee cut-off data: 16 juni of 6 oktober 2021.

De cut-off data van de overige twee regelingen zijn:

    • EIC Pathfinder: 27 oktober 2021
    • EIC Transition: 22 september 2021

 

Heeft u financiering nodig voor het opschalen van uw innovatie om Europa te veroveren? Vraag de EIC Accelerator aan!

 

EIC Accelerator Open

De EIC Accelerator ondersteunt de ontwikkeling van marktgerichte innovaties met de potentie om op te schalen middels blended finance, bestaande uit een combinatie tussen subsidie en een lening. De Accelerator Open is niet gebonden aan thema’s, doelstellingen of expertises. Deze is dus open voor allerlei soorten innovatieprojecten. Er is een budget van € 592,5 miljoen beschikbaar voor ‘Open’ aanvragen en € 495,1 miljoen voor specifieke ‘Challenges’.

 

EIC Accelerator Challenges

Deze specifieke oproep is open voor grensverleggende innovaties die één van de volgende uitdagingen durft aan te gaan. (1) Strategic Digital and Health Technologies en (2) Green Deal innovations for Economic Recovery. Vanuit Strategic Digital and Health Technologies wordt gezocht naar digitale technologieën die een waardevolle aanvulling zijn op het gebied van bijvoorbeeld: apparatuur, methodes, systemen, Artificial Intelligence (AI), blockchain, cybersecurity, cloudinfrastucture technologieën, of het Internet of Things. Vanuit Green Deal innovations for Economic Recovery moet er voldaan worden aan één van de duurzaamheidsdoelen van de Green Deal. Bijvoorbeeld een bijdrage leveren aan klimaatverandering en -behoud, het leveren van schone en betaalbare energie, een bijdrage leveren aan de overgang naar een eerlijk, gezond en milieuvriendelijk voedselsysteem etc.