Meer banen dan mensen

Minder mensen

Senior Consultant Pim Wischhoff schreef een column over de mogelijke oplossing voor het personeelstekort bij veel bedrijven. Kijk Op Oost Nederland, hét kennisplatform van Oost Nederland lichtte zijn bevindingen uit.

Pim begint zijn column met aandacht voor een nieuwe crisis, namelijk het personeelstekort. Een probleem waarvoor geen kant-en-klare oplossing aanwezig lijkt, aangezien het probleem deels te maken heeft met de bevolkingssamenstelling.

Hoogtepunten

Wat kan een bedrijf doen aan het vinden van goed personeel? Twee hoogtepunten uit de publicatie bij Kijk Op Oost Nederland:

  • Krapte op de arbeidsmarkt blijft de komende jaren doorzetten, bedrijven worden gedwongen om na te gaan denken om slim en effectief te produceren.
  • Jaarlijks stelt de overheid 48 miljoen beschikbaar voor het ontwikkelen van een HR-beleid, een goed HR-beleid is essentieel.

Leaps Aandeel

Hoe Leap kan helpen bij het financiële plaatje van het opstellen van een HR-beleid van uw bedrijf? Subsidies als SLIM, MKB-Idee en praktijkleren kunnen ondersteunen bij HR-beleidszaken binnen uw bedrijf.

Benieuwd geworden naar het hele artikel? Lees dan snel alles over subsidies voor het HR-beleid bij Kijk Op Oost Nederland.

En wilt u na het lezen van dit artikel snel aan de slag met het HR-beleid binnen uw organisatie door middel van een subsidie-aanvraag? Kom dan snel in contact met ons team.