De belangrijkste punten uit de Miljoenennota 2020

Prinsjesdag 2019: De belangrijkste punten uit de Miljonenennota 2020

Prinsjesdag 2019 zit er weer op. Wat gaat er veranderen op het gebied van subsidies? Subsidiespecialist Huub Hendriks praat jou bij over de belangrijkste punten uit de Miljoenennota 2020.

Welkom. Ik ben Huub Hendriks, subsidiespecialist bij Leap. Wij helpen technologiebedrijven in tal van sectoren met subsidies, innoveren en financieren. Dat doen we vanuit onze kantoren in Nijmegen, Delft en Enschede. Vandaag neem ik graag de belangrijkste punten uit de Miljoenennota door. Te beginnen met de WBSO.

De WBSO is de belangrijkste innovatiesubsidie in Nederland. De WBSO is een korting op de af te dragen loonheffing voor bedrijven die producten, productieprocessen of programmatuur ontwikkelen. De WBSO levert een korting op van minimaal 10 euro netto / per uur. In 2020 wordt het WBSO budget met tientallen miljoenen euro’s verhoogd. Dat betekent nog meer fiscale korting voor jouw bedrijf. Naast dat er meer budget wordt vrijgemaakt voor de WBSO, wordt het aanvraagproces ook flexibeler. Vanaf 2020 wordt het namelijk mogelijk om vier aanvragen per jaar in te dienen, in plaats van drie. Tevens kun je elke maand een aanvraag indienen waarbij je gelijk subsidie kunt ontvangen op de ontwikkelkosten. Voorheen zat er namelijk een maand tussen het aanvragen en het starten van het budget.

Net als bij de WBSO komt er in 2020 meer geld beschikbaar voor de MIT regeling. Het budget wordt namelijk verhoogd met tien miljoen euro. De MIT is een subsidieregeling voor het uitvoeren van haalbaarheidsstudies en innovatieprojecten. Naast innovatie is duurzaamheid een belangrijk speerpunt van dit kabinet. Daarom komt er extra geld beschikbaar wanneer je investeert of innoveert in duurzame oplossingen. Denk daarbij aan warmteterugwinning, zonnepanelen en CO2-reductie.

Wil je nu meer weten over de hoofdpunten welke ik zojuist uiteen heb gezet? Ga dan naar dit artikel over Prinsjesdag 2019 of neem direct contact met ons op. Wij helpen jou graag verder met het optimaal financieren van je innovaties. Zodat jij de volgende stap kunt zetten.

Benieuwd welke impact de aangekondigde veranderingen op úw organisatie gaan hebben?

Maak een afspraak met een van onze specialisten! Ook als u vragen heeft over andere regelingen, bijvoorbeeld de innovatiebox.