ESF-Regeling Duurzame Inzetbaarheid
Tijdelijk gesloten.Â
Uw medewerkers lang(er) én op een prettig verantwoorde manier aan het werk houden?! Ervoor zorgen dat ze zich binnen uw organisatie positief kunnen blijven ontwikkelen?! En dat ze hun functie gezond en veilig kunnen uitoefenen?! Zomaar drie actuele thema’s die voor uw bedrijf en voor u heel duidelijk het belang onderstrepen voor de Duurzame Inzetbaarheid van medewerkers.
Om te stimuleren er binnen uw bedrijf (nog) meer werk van te maken, is er de ESF Duurzame Inzetbaarheid, een subsidie vanuit het Europees Sociaal Fonds.
ESF-subsidie: werk maken van duurzame inzetbaarheid
Bedrijven prikkelen tot het opzetten van projecten om de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers structureel te verbeteren. Dat is het doel van de Duurzame Inzetbaarheid subsidie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Dat kunnen heel uiteenlopende projecten zijn. Van bijvoorbeeld het vergroten van de duurzame inzetbaarheid van oudere werknemers door hun interne mobiliteit te faciliteren, tot en met preventief medisch onderzoek (PMO). De ‘scope’ van de ESF-subsidie en daarmee van het aanvragen van een ESF-subsidie is heel breed.
“ESF-subsidie: hoe meer duurzame Inzetbaarheid, hoe meer toekomst!”
ESF-aanvraag: wie komen in aanmerking?
Zo breed als de ‘scope’ van de ESF-subsidie, zo breed ook het scala aan organisaties dat er een beroep op kan doen. Het aanvragen van een ESF-subsidie staat dan ook open voor elke organisatie en voor heel veel verschillende activiteiten op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Dat verklaart ook waarom jaarlijks duizenden ESF-aanvragen worden goedgekeurd. Laat Leap als adviseur Duurzame Inzetbaarheid helpen bij uw ESF-project.
ESF-subsidie: tot 50% subsidie met een maximum van € 12.500
Een succesvolle aanvraag voor de ESF-subsidie kan resulteren in een subsidie van 50 procent (met een maximum van € 12.500,-) op het inhuren van een externe HR-adviseur. Hiervoor gelden rond de volgende vier thema’s onderstaande ESF-subsidie voorwaarden:
- Het bevorderen van gezond en veilig werken, van een gezondere leefstijl en het terugdringen van werkstress en ongewenst gedrag in de werksfeer.
- Het bevorderen van een leven lang ontwikkelen, van een leercultuur, waarin ook niet-bedrijfsspecifieke kennis en vaardigheden worden erkend.
- Het stimuleren van de interne mobiliteit, het anticiperen op individuele ambities en ontwikkelmogelijkheden en het begeleiden van werknemers naar ondernemerschap.
- Het bevorderen van een flexibele werkcultuur, waaronder het invoeren van flexibel arbeidstijdenmanagement.